De noodcentrale stuurde brandweerwagens uit Aalst en Herzele naar 'de plank' in de Biezenstraat in Burst.
Volledig scherm
De noodcentrale stuurde brandweerwagens uit Aalst en Herzele naar 'de plank' in de Biezenstraat in Burst. © Koen Moreau

Vier brandweerwagens naar 'de plank' voor ontsnappend freongas uit koelkast

BurstEen defecte koelkast veroorzaakte dinsdagnamiddag even paniek in de Biezenstraat in Burst.

 1. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 2. INTERVIEW. “Ik wil niet sterven met de sjerp rond mijn buik” Burgemeester Hugo De Waele (68) kondigt politiek afscheid aan na carrière van 40 jaar
  PREMIUM
  Erpe-Mere

  INTERVIEW. “Ik wil niet sterven met de sjerp rond mijn buik” Burgemees­ter Hugo De Waele (68) kondigt politiek afscheid aan na carrière van 40 jaar

  De gemeente Erpe-Mere gaat haar laatste maanden in onder leiding van burgemeester Hugo De Waele (68). Die kondigde dinsdag het afscheid van zijn 40 jaar durende politiek carrière aan. Een carrière die er bijna niet kwam. “Toen ik in 1982 – zonder medeweten van mijn echtgenote Monique – besliste om op de lijst van CVP te staan, sprak ze twee weken geen woord tegen mij.” Wij spraken de man voor een blik op toekomst en verleden.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.