Het onweer ging fel tekeer in Erpe-Mere.
Volledig scherm
Het onweer ging fel tekeer in Erpe-Mere. © Kevin Vande Cotte

VIDEO. Wind en hagel houden lelijk huis in Erpe-Mere

Erpe-MereHet onweer dat deze middag over ons land raasde ging ook in Erpe-Mere fel tekeer. Op beelden die een lezer ons stuurde is te zien hoe hagel en windvlagen een tuin teisteren.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Natuurgebied Honegem heeft wachtbekkencapaciteit van 300.000 kubieke meter: “En die willen we gebruiken als klimaatbuffer”
  Erpe-Mere

  Natuurge­bied Honegem heeft wachtbek­ken­ca­pa­ci­teit van 300.000 kubieke meter: “En die willen we gebruiken als klimaatbuf­fer”

  De oproep van de gemeente Erpe-Mere naar burgervoorstellen voor klimaatprojecten bracht een opvallend idee. Natuurpunt opperde om met enkele minieme aanpassingen natuurgebied Honegem op de grens van Erpe, Aalst en Lede te gebruiken om water te bufferen bij droogte en pieken. “Op die manier kunnen we een oppervlakte van 8 à 9 hectare tot 40 centimeter hoog vullen.”