Gauthier Wafflard en Mariane Migliorato van binnenspeeltuin FunnyDay in Erondegem schakelden zaterdag meteen de verlichting en verwarming uit.
Volledig scherm
Gauthier Wafflard en Mariane Migliorato van binnenspeeltuin FunnyDay in Erondegem schakelden zaterdag meteen de verlichting en verwarming uit. © Koen Moreau

Verplichte sluiting binnenspeeltuinen wordt zware dobber: “Geen idee of we dit nog een keer overleven”

ErondegemGedekte tafels met ballonnen in een onverlichte en afkoelende zaal. Zo zag binnenspeeltuin FunnyDay in Erondegem er zaterdagnamiddag uit. “Na de bekendmaking van de maatregelen vrijdagavond gingen we er van uit dat we onder het horeca-protocol open mochten en dat kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moesten dragen. De verplichte sluiting is een totale verrassing.”

 1. Ook binnenspeeltuinen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in

  Ook binnen­speel­tui­nen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaat­re­ge­len gaan vandaag in

  Het koninklijk besluit (KB) met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 3 december - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden vandaag, zaterdag 4 december, om 11 uur in werking. Voor evenementen is evenwel een overgangsweekend voorzien. Die kunnen dit weekend nog georganiseerd worden tot een maximum van 4.000 bezoekers. In het KB staat dat ook de binnenspeeltuinen dicht moeten. We zetten alle maatregelen op een rij.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Juf Lynn (34) start blog en zelfzorggroep ‘Liefs x’: “Als mama van zorgenkindje mag/moet je ook lief zijn voor jezelf”
  PREMIUM
  Vlierzele/Erondegem

  Juf Lynn (34) start blog en zelfzorg­groep ‘Liefs x’: “Als mama van zorgenkind­je mag/moet je ook lief zijn voor jezelf”

  Als mama van twee zorgenkindjes ging de 34-jarige Lynn Delplace uit Vlierzele door een moeilijke periode. “Mijn zoontje Fré (6) heeft autisme en mijn dochtertje Marie-Lou (3) werd geboren met klompvoetjes waardoor ze moeite heeft met stappen.” Die combinatie vormde de start voor een diep dal… en het prachtige initiatief ‘Liefs x’.
 2. Schepen Dirk Rasschaert (57) ruilt schepenambt definitief in voor werk op geitenboerderij van zijn vrouw: “Ze heeft me al een waslijst van bijkomende jobs bezorgd”
  PREMIUM
  Lede

  Schepen Dirk Rasschaert (57) ruilt schepen­ambt definitief in voor werk op geitenboer­de­rij van zijn vrouw: “Ze heeft me al een waslijst van bijkomende jobs bezorgd”

  Tijdens de gemeenteraad donderdagavond wordt afscheid genomen van schepen Dirk Rasschaert (57). Die was gedurende zijn volledige politieke loopbaan van 27 jaar onafgebroken schepen. Eerst voor de liberalen en na een korte periode als onafhankelijke sinds 2019 voor de nieuwe politieke beweging De Coöperatie. “Het was afgesproken om anderen een kans te geven en ik heb eerlijk gezegd alles wel wat gezien”, bekent hij.