Het door de zware brand ingestorte gebouw van de firma D'Hoker in de Bosstraat in Mere wordt door de brandweer vochtig gehouden om het asbestrisico te beperken.
Volledig scherm
Het door de zware brand ingestorte gebouw van de firma D'Hoker in de Bosstraat in Mere wordt door de brandweer vochtig gehouden om het asbestrisico te beperken. © Koen Moreau

Toch asbestrisico rond brandzone firma D'Hoker: dit zijn de risico’s en dit mag u (niet) doen

MereNa de zware uitslaande brand die woensdag woedde bij de firma D’Hoker in de Bosstraat in Mere werd in de directe omgeving asbestverontreiniging vastgesteld. Hierdoor zijn extra veiligheidsmaatregelen noodzakelijk. Lees hier meer over de risico’s en wat u (niet) mag/moet doen.

 1. KIJK. ‘Mieke de duif’ en Lucie (66) zijn al bijna jaar beste maatjes: “Op een dag legde ze een ei in onze zetel”
  PREMIUM

  KIJK. ‘Mieke de duif’ en Lucie (66) zijn al bijna jaar beste maatjes: “Op een dag legde ze een ei in onze zetel”

  Kan een duif verliefd worden op een mens? ‘Zijt ge zot?’, zou Lucie Buyl (66) uit Baardegem geantwoord hebben, mocht je het haar vroeger gevraagd hebben. Midden in een hittegolf verzorgde ze vorig jaar een uitgeputte duif en sindsdien denkt ze er toch een beetje anders over. ‘Mieke de duif’ legt al eens een ei in de zetel, is een tikkeltje verslaafd aan bloemkool én denkt op de koop toe dat Lucie haar partner is. “Hier is een goeie verklaring voor”, zegt Natuurpunt-vogelexpert Rik De Baere.
  Aalst
 2. Kandidaat-prins Vincent (38) krijgt volledige steun van gezin: “Er komt geen klassiek campagnebal, ik ga het anders aanpakken”
  PREMIUM

  Kandidaat-prins Vincent (38) krijgt volledige steun van gezin: “Er komt geen klassiek campagne­bal, ik ga het anders aanpakken”

  ‘Eén keer en dan nooit meer’, dat heeft kandidaat-Prins Carnaval Vincent Van Caekenberghe (38) aan zijn vrouw Karlien beloofd. In een stampvol café De Kat in Aalst zong hij voor het eerst zijn campagneliedje. “Ik ga geen klassiek campagnebal organiseren. Het zal iets atypisch zijn”, zegt Vincent, die vertelt waarom hij graag Prins Carnaval wil worden.
  Aalst
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.