Leen D’hondt en Michael De Backer vieren het 20-jarig bestaan van restaurant Die Volstruis in Bambrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Leen D’hondt en Michael De Backer vieren het 20-jarig bestaan van restaurant Die Volstruis in Bambrugge. © Repro Moreau

Restaurant Die Volstruis bestaat 20 jaar: “Struisvogelvlees is een calorie- en vetarme delicatesse”

BambruggeDe struisvogels op het hoogste punt van de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere) zijn al jaren verdwenen, maar Leen D’hondt (44) en Michael De Backer (49) baten op de plek van de ouderlijke witloofboerderij intussen wel al 20 jaar restaurant ‘Die Volstruis’ uit. “Eigenlijk wilde ik een pannenkoekenhuisje starten.”

 1. Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalamander: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”
  PREMIUM
  Aalst/Erpe-Mere

  Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalaman­der: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”

  Natuurgebied Honegem tussen Aalst en Erpe-Mere is normaal een natte vlakte vol natte poelen en vol leven, maar in juli was alles er al uitgedroogd. Natuurpunt hoogt de aarde zo’n 30 centimeter op over een strook van 100 meter, in de hoop dat het water zo minder snel wegloopt. Er komen ook enkele stuwtjes op grachtjes van Natuurpunt. Want de klok tikt voor de zeldzame kamsalamander. “Door de klimaatverandering staan de poelen veel te snel droog en gaan de larfjes allemaal dood. Wat we hier doen, zal misschien zelfs niet genoeg zijn om de kamsalamander op termijn te redden”, zegt Rik De Baere van Natuurpunt.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Lies (39) en Frederik (51) starten biertuin ‘Beerbird’ onder de vleugels van de struisvogel: “En we verloten liters van ons struis bier”
  Bambrugge

  Lies (39) en Frederik (51) starten biertuin ‘Beerbird’ onder de vleugels van de struisvo­gel: “En we verloten liters van ons struis bier”

  Links naast restaurant Die Volstruis langs de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge kan je bij mooi en minder mooi weer op vrijdagen genieten van de biertuin van Lies Strickaert en Frederik De Backer. “Een uitloper van de maandelijkse bierproeverijen waarmee we in 2013 van start gingen en waardoor we uiteindelijk zelf bier gingen brouwen.”