Restaurant Die Volstruis bestaat 20 jaar: “Struisvogelvlees is een calorie- en vetarme delicatesse”
BambruggeDe struisvogels op het hoogste punt van de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge (Erpe-Mere) zijn al jaren verdwenen, maar Leen D’hondt (44) en Michael De Backer (49) baten op de plek van de ouderlijke witloofboerderij intussen wel al 20 jaar restaurant ‘Die Volstruis’ uit. “Eigenlijk wilde ik een pannenkoekenhuisje starten.”
Voor alle duidelijkheid: Die Volstruis serveert ook andere gerechten “Een bewuste keuze. Zeker toen we van start gingen. Mensen waren wel nieuwsgierig, maar in elk tafelgezelschap waren en zijn er mensen die struisvogel net iets te exotisch vinden”, vertellen zaakvoerders Leen en Michael. Dat was ook het eerste idee toen broer Frederik in 1994 het idee lanceerde om na stopzetting van de ouderlijke zaak samen in bijberoep een struisvogelboerderij te starten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Erpe-Mere/Nieuwerkerken
Tractorsluizen moeten sluipverkeer weren van alternatieve fietstrajecten tijdens werken snelwegbruggen E40
In de Ediksveldestraat tussen de wijk Groendal in Mere en Nieuwerkerken werd deze week een tractorsluis geplaatst. Met die maatregel wil men de weg, tijdens de ingrijpende werken aan twee snelwegbruggen van de E40 iets verderop, reserveren voor fietsverkeer. -
PREMIUMAalst/Erpe-Mere
Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalamander: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”
Natuurgebied Honegem tussen Aalst en Erpe-Mere is normaal een natte vlakte vol natte poelen en vol leven, maar in juli was alles er al uitgedroogd. Natuurpunt hoogt de aarde zo’n 30 centimeter op over een strook van 100 meter, in de hoop dat het water zo minder snel wegloopt. Er komen ook enkele stuwtjes op grachtjes van Natuurpunt. Want de klok tikt voor de zeldzame kamsalamander. “Door de klimaatverandering staan de poelen veel te snel droog en gaan de larfjes allemaal dood. Wat we hier doen, zal misschien zelfs niet genoeg zijn om de kamsalamander op termijn te redden”, zegt Rik De Baere van Natuurpunt. -
Jobat
Goed verdienen maar hard werken: dit zijn de 6 best betaalde arbeiders
Is een hele dag stilzitten niets voor jou? Voor wie graag fysiek in de weer is, heeft een arbeidersjob tal van troeven. De vrees dat je met een arbeidersstatuut minder goed verdient, is in veel gevallen ook ongegrond. Jobat.be belicht enkele van de best betaalde arbeidersbanen. -
-
Mijnenergie
Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips. -
Bambrugge
Lies (39) en Frederik (51) starten biertuin ‘Beerbird’ onder de vleugels van de struisvogel: “En we verloten liters van ons struis bier”
Links naast restaurant Die Volstruis langs de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge kan je bij mooi en minder mooi weer op vrijdagen genieten van de biertuin van Lies Strickaert en Frederik De Backer. “Een uitloper van de maandelijkse bierproeverijen waarmee we in 2013 van start gingen en waardoor we uiteindelijk zelf bier gingen brouwen.” -
Spaargids.be
Steeds meer groene beleggingsfondsen: maar hoe duurzaam zijn ze echt?
Hoe groen zijn groene beleggingsfondsen? Duurzame fondsen winnen aan fans, maar het is oppassen voor fondsen die zich meer maatschappelijk verantwoord voordoen dan ze zijn. Want bedrijven beseffen heel goed dat ze veel beter in de markt liggen als een label voor duurzaamheid de bedrijfsnaam of het logo flankeert. Waar moet je op letten wanneer je duurzaam wil beleggen? Spaargids.be legt het uit. -
Erpe-Mere
Restaurant Die Volstruis lanceert eigen ZENgin: “Ideaal om in deze rare tijden tot rust te komen”
Leen D’hondt en Michaël De Backer van restaurant Die volstruis langs de Oudenaardsesteenweg in Bambrugge lanceren tijdens deze tweede lockdown een eigen ‘ZENgin’.