Broers Wim en Luc van Molens Van Sande langs Prinsdaal in Bambrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Broers Wim en Luc van Molens Van Sande langs Prinsdaal in Bambrugge. © Koen Moreau

REEKS. Huizen van vertrouwen: “Bij Molens Van Sande bleef de tijd niet stilstaan”

BambruggeVan sommige bedrijven en winkels kan je je niet voorstellen dat ze er nooit waren. Dat is ook het geval voor Molens Van Sande, gebouwd langs Prinsdaal in Bambrugge (Erpe-Mere) naast, op en over de Molenbeek. Al in 1629 was er op deze plek een kleine korenwatermolen verbonden aan het verdwenen kasteel van Bambrugge te vinden. “De brand in 2001 lag aan de basis van een grote ommekeer.”

 1. Bar Gidon, waar supporters van Evenepoel thuis zijn: “Remco een dikkenek? Helemaal niet waar. Hij zegt wat hij denkt, maar er is een groot verschil”
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Bar Gidon, waar supporters van Evenepoel thuis zijn: “Remco een dikkenek? Helemaal niet waar. Hij zegt wat hij denkt, maar er is een groot verschil”

  Zaterdag rond 17.30 uur, na aankomst van de voorlaatste rit van de Vuelta, pas dan weten we of Remco Evenepoel de rode leiderstrui meebrengt naar zijn supporterslokaal Bar Gidon in Geraardsbergen. “Het enthousiasme mag gerust wat aanwakkeren. Als de Rode Duivels een EK of WK spelen, hangt het vol Belgische driekleuren. Wel, laat nu de straten maar rood kleuren voor Remco", zegt uitbater Fredje Penne.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.