De brug van de Merestraat over de E40 wordt gesloopt en vervangen.
Volledig scherm
De brug van de Merestraat over de E40 wordt gesloopt en vervangen. © Bert Moreau

‘Probleem’-brug over E40 in Erpe-Mere wordt eind 2022 afgebroken: verbindingsweg naar Aalst afgesloten tot halfweg 2024

Erpe-MereHet Agentschap Wegen en Verkeer voorziet eind 2022 de sloop en heropbouw van twee bruggen over de E40 in Erpe-Mere. Een van die bruggen staat al jaren op de lijst van dringend te vervangen ‘probleembruggen’. De nieuwe bruggen moeten halfweg 2024 klaar zijn.

 1. Charlotte (26) maakt wandeling voor en over hoog sensitieve mensen: “Zelf maar enkele jaren ontdekt waarom alles bij mij zoveel harder binnenkomt”
  Aaigem

  Charlotte (26) maakt wandeling voor en over hoog sensitieve mensen: “Zelf maar enkele jaren ontdekt waarom alles bij mij zoveel harder binnenkomt”

  Een van de acht prachtige en bewegwijzerde gemeentelijke wandelroutes van Erpe-Mere heeft er sinds kort een extraatje bij. In samenwerking met studente psychologie Charlotte Erard uit Ternat werd wandeling nummer acht uitgebreid met een podcast over ‘hoog sensitiviteit’. “Mensen kunnen onderweg luisteren naar wat dat is en wat dat voor mij betekent.”
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.