Jef Van Hauwermeiren en Noëlla De Troyer verwelkomen tijdens de Open Tuinen bezoekers in hun tropische tuin langs Schonegem in Erpe.
Volledig scherm
PREMIUM
Jef Van Hauwermeiren en Noëlla De Troyer verwelkomen tijdens de Open Tuinen bezoekers in hun tropische tuin langs Schonegem in Erpe. © Koen Moreau

Permanent vakantiegevoel dicht bij huis: Deze exotische tuin verwacht je niet in een woonwijk

ErpeHet vliegtuig nemen om te genieten van een tropisch paradijs is voor Noëlla De Troyer (56) en Jef Van Hauwermeiren (62) uit Erpe niet nodig. Na een reis onder de palmbomen van Turkije kochten ze hun eerste palmboompje. Dit weekend waan je je ter gelegenheid van Open Tuinen in hun tuin met vijver, zwembad en volières te midden van een woonwijk direct in een ver en zonnig land.

 1. REEKS. Huizen van vertrouwen: “Bij Molens Van Sande bleef de tijd niet stilstaan”
  PREMIUM
  Bambrugge

  REEKS. Huizen van vertrouwen: “Bij Molens Van Sande bleef de tijd niet stilstaan”

  Van sommige bedrijven en winkels kan je je niet voorstellen dat ze er nooit waren. Dat is ook het geval voor Molens Van Sande, gebouwd langs Prinsdaal in Bambrugge (Erpe-Mere) naast, op en over de Molenbeek. Al in 1629 was er op deze plek een kleine korenwatermolen verbonden aan het verdwenen kasteel van Bambrugge te vinden. “De brand in 2001 lag aan de basis van een grote ommekeer.”
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.