De Sint-Bavoparochie van Mere neemt zondag afscheid van pastoor Jan Coppens.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Bavoparochie van Mere neemt zondag afscheid van pastoor Jan Coppens. © Koen Moreau

Pastoor Jan Coppens (58) neemt na 32 jaar afscheid van Sint-Bavoparochie: “Ik ben hier heel gelukkig geweest”

Erpe-MereHet is met een klein hartje dat pastoor Jan Coppens (58) op vraag van de bisschop vanaf 3 april pastoor-moderator wordt in parochie De goede Herder in Gent-West. Nu zondag 27 maart wordt hij om 10.30 uur uitgewuifd in de Sint-Bavokerk van Mere. “Als mens heb ik bijzonder veel nood aan een vaste structuur en vertrouwde routines. Die had ik hier na al die jaren perfect gevonden waardoor mijn nieuwe opdracht een uitdaging is”, vertelt hij.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.