Ironisch genoeg was Le Syndicaliste het laatste tijdschrift dat donderdag bij Corelio Printing van de band liep.
Volledig scherm
Ironisch genoeg was Le Syndicaliste het laatste tijdschrift dat donderdag bij Corelio Printing van de band liep. © Koen Moreau

Overnemer Corelio Printing breekt overnamebelofte: geen 80 maar 167 mensen op straat

De drukpersen van Corelio Printing, de vroegere drukkerij Het Volk, in Erpe-Mere werden donderdag in de vooravond stilgelegd nadat bekend raakte dat er toch geen overname komt. Het personeel is boos en ontgoocheld, maar beseft dat de beslissing wellicht het definitieve einde is van de drukkerij.

6 reacties

 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  De meeste overnemers zijn eigenlijk alleen uit op de klantenportefeuille en een eventueel distributie netwerk. Heb dat in veel plaatsen in Oost Duitsland gezien. Bij de meeste bedrijven daar is de productie naar West Duitsland verhuisd. Verouderde productielijnen die grote investeringen vergden terwijl de productielijnen van de overnemer gemakkelijk, mits kleine aanpassing (extra ploeg), gemakkelijk de extra productie aankonden.
 • Franc saas

  2 jaar geleden
  Heb meer dan 20 jaar in het grafische gewerkt als technieker ,ik bezocht de grotere drukkerijen , ( o.a. Gazet van Antwerpen,Belang van Limburg,Nevada Nimifi,Anilope,Bema grafics,Drukkerij Moderna,Deckers druk,laatste nieuws,Het volk,Proost,Brepols,lannoo,Roularta,Mercator printing ,St Joris en nog zo veel ) heb veel zien veranderen en gebeuren ,falingen,overnames etc. ze hebben het allemaal moeilijk .De investeringen zij ook gigantisch en de concurrentie uit het buitenland doet veel kwaad ...
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Er zal een ondernemer mooie machines gezien hebben in het bedrijf en een mooi orderboek. Dat willen ze wel overnemen maar het personeel en de verouderde machines mogen blijven staan waar ze zijn en worden liefst vergeten.
 • René Mertens

  2 jaar geleden
  Zal het laatste bedrijf niet zijn dat hier de deuren sluit. En als de Britten de EU verlaten zou het wel eens grote miserie kunnen worden. Wie gaat er dan die profiteurs die hier maar blijven binnenwaaien betalen ?
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Laten failliet gaan en dan de boel voor een schijntje overkopen met nieuwe loonvoorwaar- den?
 1. Na vijf faillissementen in 2019 bij Circle Media Group: gewezen Drukkerij Het Volk in de etalage

  Na vijf faillisse­men­ten in 2019 bij Circle Media Group: gewezen Drukkerij Het Volk in de etalage

  Voor de circa 200 resterende personeelsleden van gewezen Drukkerij Het Volk en Corelio Printing in Erpe-Mere is het opnieuw bang afwachten. Overnemer Circle Media Group (CMG) uit Nederland die de printactiviteiten in maart 2018 overnam, bevindt zich in woelig water. Nadat begin dit jaar drukkerij Hélio in Charleroi failliet ging, volgden deze maand drie Nederlandse en een Oostenrijkse drukkerij. Voor de resterende CMG-drukkerijen, waaronder Erpe-Mere, worden in spoedtempo overnemers gezocht.
 2. Vakbonden Corelio Printing bezorgd om jobs: “Overnemer beschikt over onvoldoende financiële middelen”

  Vakbonden Corelio Printing bezorgd om jobs: “Overnemer beschikt over onvoldoen­de financiële middelen”

  De overname van de drukkerij van Corelio Printing in het industrieterrein van Erpe-Mere in maart 2018 door de Nederlandse Circle Media Group baart de vakbonden zorgen. “Ons rendabel bedrijf is helaas in handen gekomen van een groep die overal in Europa brokken maakt. We zijn dan ook uitermate bezorgd om de werkgelegenheid”, luidt het in een gemeenschappelijke Europese vakbondsmededeling.