Anja Vanrobaeys blijft pleiten voor extra kinderopvang tijdens schoolvakanties.
Volledig scherm
Anja Vanrobaeys blijft pleiten voor extra kinderopvang tijdens schoolvakanties. © Koen Moreau

Ondanks uitbreiding van 40 naar 60 plaatsen nog steeds wachtrijen voor kinderopvang en sportkampen

Wie in Erpe-Mere tijdens de vakantieperiodes opvang zoekt voor zijn kinderen, blijft vaak in de kou staan. Dat blijkt na een vraag van sp.a-politica Anja Vanrobaeys.

0 reacties

 1. Sint-Martinusschool sluit de deuren door coronabesmettingen: “We staan op een kantelpunt en willen niet dat de cijfers verder doorschieten”
  Erpe-Mere

  Sint-Martinus­school sluit de deuren door coronabe­smet­tin­gen: “We staan op een kantelpunt en willen niet dat de cijfers verder doorschie­ten”

  Het voorbije weekend besliste de Sint-Martinusschool om de deuren van de hoofdafdeling in de Botermelkstraat en de wijkschool in de Zevekootstraat in Erpe voor één week te sluiten. Daarmee volgt de school het voorbeeld van Vrije Basisschool ’t Wimpelke in Impe, Vrije Basisschool Sint-Katrien in Steenhuize en de kleuterafdeling van Vrije Basisschool Sterrenkind in Smetlede waar tientallen leerlingen met corona besmet zijn. Op de Sint-Jozefschool in Mere gaan drie klassen in quarantaine.
 1. Wielertoerist Valère (62) zwaargewond na val bij uitwijkmanoeuvre: familie zoekt getuigen en mensen die hulp boden
  Letterhoutem/Vlierzele

  Wielertoe­rist Valère (62) zwaarge­wond na val bij uitwijkma­noeu­vre: familie zoekt getuigen en mensen die hulp boden

  De 62-jarige Valère Bruggeman uit Letterhoutem belandde op de intensieve afdeling van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst na een slechte val tijdens een fietstocht. “Donderdagnamiddag liep het compleet fout toen hij met zijn fiets op de stoep wou springen omdat een vrachtwagen in volle vaart zijn richting uit kwam”, vertelt schoonzoon Jurgen Lammens. De familie is nu op zoek naar de chauffeur die als eerste hulp verleende.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren