Lien Vanderstappen legde de eed als nieuw CD&V-gemeenteraadslid van Erpe-Mere af in handen van gemeenteraadsvoorzitter Wim Lammens.
Volledig scherm
Lien Vanderstappen legde de eed als nieuw CD&V-gemeenteraadslid van Erpe-Mere af in handen van gemeenteraadsvoorzitter Wim Lammens. © Koen Moreau

Nieuw gemeenteraadslid Lien Vanderstappen

Erpe-MereDe CD&V-fractie krijgt met verpleegkundige Lien Vanderstappen nieuw jong bloed in de gemeenteraad van Erpe-Mere.

 1. Nieuwe energiemodule LuQas van Qbus verlaagt je elektriciteitsrekening: “En dat zonder in te boeten op je Quality’
  PREMIUM
  Erpe-Mere

  Nieuwe energiemo­du­le LuQas van Qbus verlaagt je elektrici­teits­re­ke­ning: “En dat zonder in te boeten op je Quality’

  Het innovatieve bedrijf Qbus, sinds 2008 in Erpe-Mere te vinden, is helemaal klaar om een plekje te veroveren in de elektriciteitskasten van iedereen met een warmtepomp, een laadpaal of beide. De firma ontwikkelde een module die beide efficiënter kan aansturen door rekening te houden met de door zonnepanelen opgewekte energie en de dit jaar ingevoerde piektarieven. “We rekenen er op dat onze installatie binnen vijf jaar in 100.000 woningen te vinden zal zijn.” De voorspelde terugverdientijd en winst is dan ook indrukwekkend.
 2. Dekenaat start crowdfunding: “Winterslaapzakken voor de daklozen van Aalst”
  PREMIUM
  Aalst

  Dekenaat start crowdfun­ding: “Winter­slaap­zak­ken voor de daklozen van Aalst”

  Het dekenaat van Aalst start met een inzamelactie voor slaapzakken die ze aan de thuis- en daklozen in de stad wil wegschenken. De christelijk geïnspireerde vrijwilligers zetten zich al geruime tijd in voor Aalstenaars die geen dak boven het hoofd hebben. “De laatste tijd zien we een stijging van de daklozen in onze stad en we willen iets doen”, zegt Eddy De Pauw van dekenaat Aalst. De crowdfunding vind je hier.