De laatste gezinsfoto: op vakantie in Schotland.
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste gezinsfoto: op vakantie in Schotland. © Repro Frank Eeckhout

LEVENSVERHAAL. Kinesist en allemansvriend Jochen (51) was ooit een jonge Rode Duivel en laat grote leegte na: “27 jaar waren we onafscheidelijk”

MereTot bij RSC Anderlecht, waar hij acht seizoenen voetbalde, was Jochen Lambrecht (51) gekend. De 51-jarige kinesist uit Mere was ook heel geliefd in eigen streek. Op 2 augustus werd een hartaderbreuk hem fataal. Woensdag namen meer dan 800 vrienden en kennissen afscheid van hem. Twee dagen na de afscheidsplechtigheid blijft zijn gezin achter met tal van vragen. “Waarom zo vroeg, waarom zo plots?”

 1. INTERVIEW. “Ik wil niet sterven met de sjerp rond mijn buik” Burgemeester Hugo De Waele (68) kondigt politiek afscheid aan na carrière van 40 jaar
  PREMIUM
  Erpe-Mere

  INTERVIEW. “Ik wil niet sterven met de sjerp rond mijn buik” Burgemees­ter Hugo De Waele (68) kondigt politiek afscheid aan na carrière van 40 jaar

  De gemeente Erpe-Mere gaat haar laatste maanden in onder leiding van burgemeester Hugo De Waele (68). Die kondigde dinsdag het afscheid van zijn 40 jaar durende politiek carrière aan. Een carrière die er bijna niet kwam. “Toen ik in 1982 – zonder medeweten van mijn echtgenote Monique – besliste om op de lijst van CVP te staan, sprak ze twee weken geen woord tegen mij.” Wij spraken de man voor een blik op toekomst en verleden.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.