Elke afvalcontainer wordt voorzien van een computerchip die gekoppeld wordt aan het adres en waardoor ieder de factuur voor zijn ingeleverde kilo's afval ontvangt..
Volledig scherm
Elke afvalcontainer wordt voorzien van een computerchip die gekoppeld wordt aan het adres en waardoor ieder de factuur voor zijn ingeleverde kilo's afval ontvangt.. © Koen Moreau

Gemeente voorziet beperkte tegemoetkoming voor wie door gewogen afvalophaling benadeeld wordt

Erpe-MereVanaf april verdwijnen de gele vuilniszakken uit het straatbeeld. In de plaats wordt afval opgehaald in grijze containers. De betaling daarvoor gebeurt per ophaalbeurt en per kilogram.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. IJsjes om bij weg te smelten in Zuid-Oost-Vlaanderen
  PREMIUM
  Regio

  IJsjes om bij weg te smelten in Zuid-Oost-Vlaanderen

  De temperaturen blijven nog even aan de lage kant maar de lente is wel al in het land. En dat betekent maar één ding: ijsjestijd. Een degelijke bol vanille of toch maar een fruitig smaakje, met discobolletjes erop voor de kinderen of liever chocoladesaus, in een potje of in een hoorntje? Er is voor elke ijsjesliefhebber wat wils. Wij lijsten de negen leukste plekjes in Zuid-Oost-Vlaanderen op waar je terecht kan voor het koude goud.
 3. Marie-Hélène Verlinden kijkt na vier jaar Amerika enorm uit naar terugkeer in de Liga: “Ik ben op en top gemotiveerd”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Ma­rie-Hélè­ne Verlinden kijkt na vier jaar Amerika enorm uit naar terugkeer in de Liga: “Ik ben op en top gemoti­veerd”

  Doordat de kloof met de huidige nummer zeven in het klassement, Antwerpen, intussen al acht punten bedraagt, heeft Saturnus Michelbeke dit seizoen nog maar weinig te winnen of te verliezen. Na zes verliesbeurten op rij krijgt het team van coach Frankart zaterdagavond dé kans om eindelijk nog eens een driepunter te pakken. Rode lantaarn Tchalou komt immers op bezoek in sporthal Averbo. De Walen wonnen nog geen enkele wedstrijd tot nog toe. “Nu moet het echt wel gebeuren”, klinkt het bij meerdere speelsters.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen