RV
Volledig scherm
© RV

Geen stroompanne maar... donker weekend om aandacht te vragen voor klimaat

Erpe-MereDe gemeente Erpe-Mere neemt dit weekend deel aan Earth Hour. Dat is een internationaal evenement dat oproept om verlichting te doven om zo aandacht te vragen voor het klimaat.

 1. Geen koksopleiding, wel een Michelinster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieuze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”
  PREMIUM

  Geen koksoplei­ding, wel een Michelin­ster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieu­ze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”

  Zijn eerste jongensdroom was eigenlijk Formule1-piloot worden. Toen dat wel heel hoog gegrepen bleek, nam hij vrede met kok. Maar voor hij aan dat parcours mocht beginnen, moest Tanguy De Turck (42) van zijn ouders eerst een deftig diploma halen. Dat werd een master in de politieke en sociale wetenschappen. Maar in dat veld gaan werken, zag Tanguy niet zitten. En toen sprong ineens dat kasteeltje, overwoekerd en verwaarloosd, zijn zus in het oog. En de rest is geschiedenis. Lees hier het ietwat kronkelende pad richting Michelinster van chef Tanguy De Turck.
  Ronse
 2. Leerlingen verzorging Atheneum Herzele terug van stage in Gambia: "De warmte en gastvrijheid van de bevolking is onbeschrijfelijk"
  PREMIUM

  Leerlingen verzorging Atheneum Herzele terug van stage in Gambia: "De warmte en gastvrij­heid van de bevolking is onbeschrij­fe­lijk"

  Vijf leerlingen uit de richting Verzorging van Atheneum Herzele zijn terug van een veertiendaagse stage in Gambia. Daar gaven ze twee weken les in de kleuterschool Picca, opgericht door Bellinda Van Der Eecken uit Herzele. “Hoe zij met weinig middelen de kinderen educatie geven en opvoeden is ongelofelijk”, vertelt leerlinge Kiana Vanderswaelmen. Een reisverslag.
  Herzele