Affiche garageverkoop Bambrugge.
Volledig scherm
Affiche garageverkoop Bambrugge. © RV

Garageverkoop in Bambrugge op zondag van 8 tot 17 uur

BambruggeIn de straten van Bambrugge gelegen langs de kant van de Oudenaardsesteenweg waar de kerk staat kan je op zondag 3 juli terecht voor een garageverkoop.

 1. Broers Tijs (40) en Gerrit (43) halen 30 jaar oude LEGO van zolder: “Toen mijn LEGO-sneakers viraal gingen, begon het weer te kriebelen”
  Aalst/Erpe-Mere

  Broers Tijs (40) en Gerrit (43) halen 30 jaar oude LEGO van zolder: “Toen mijn LE­GO-snea­kers viraal gingen, begon het weer te kriebelen”

  Op 10 augustus bestaat LEGO 90 jaar en ook in Aalst en Erpe-Mere wonen echte LEGO-fanaten. Tijs (40) en Gerrit (43) halen deze zomer hun 30 jaar oude LEGO-blokjes van zolder. Het plan is de dozen opnieuw helemaal uit te sorteren en de sets opnieuw in elkaar te steken. Ze hebben namelijk alle instructieboekjes van vroeger bijgehouden.
 2. Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalamander: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”
  PREMIUM
  Aalst/Erpe-Mere

  Extreme droogte is slecht nieuws voor Aalsterse kamsalaman­der: “Binnen 15 jaar schiet er misschien geen enkele meer over”

  Natuurgebied Honegem tussen Aalst en Erpe-Mere is normaal een natte vlakte vol natte poelen en vol leven, maar in juli was alles er al uitgedroogd. Natuurpunt hoogt de aarde zo’n 30 centimeter op over een strook van 100 meter, in de hoop dat het water zo minder snel wegloopt. Er komen ook enkele stuwtjes op grachtjes van Natuurpunt. Want de klok tikt voor de zeldzame kamsalamander. “Door de klimaatverandering staan de poelen veel te snel droog en gaan de larfjes allemaal dood. Wat we hier doen, zal misschien zelfs niet genoeg zijn om de kamsalamander op termijn te redden”, zegt Rik De Baere van Natuurpunt.
 1. Van Delicioso tot Cream&Crunch: in deze 10 ijssalons in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen geniet jij van een verfrissend ijsje
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van Delicioso tot Cream&Crunch: in deze 10 ijssalons in de Dender­streek en de Vlaamse Ardennen geniet jij van een verfris­send ijsje

  We krijgen deze week te maken met een hittegolf, en wat kan dan beter smaken dan een lekker ijsje? Verfrissende fruitsmaken of heerlijke roomsmaken? Van Delicioso in Erpe-Mere tot Cream&Crunch in Zottegem: in deze 10 ijssalons in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen smul jij van een heerlijk verfrissend ijsje.