Ook het terras van de cafetaria aan sporthal De Ommegang in Lede wordt vanaf zaterdag 8 mei opnieuw in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook het terras van de cafetaria aan sporthal De Ommegang in Lede wordt vanaf zaterdag 8 mei opnieuw in gebruik genomen. © Filip Bauters

Een terrasje doen in Erpe-Mere of Lede? Hier vind je waar dat allemaal kan

Erpe-Mere/LedeWie smacht naar die eerste koffie, cocktail of pint op een terras zal op zaterdag 8 mei absoluut aan zijn trekken komen. Bij onze laatste telling zijn er bij de heropening van de horeca netjes 2.500 stoelen te vinden in Erpe-Mere en Lede. Gaat uw favoriete zaak open? Hoeveel plaatsen zijn er? Moet je reserveren? En kan je er terecht bij regen of kou? Lees het hier.

  1. Natuurgebied Honegem heeft wachtbekkencapaciteit van 300.000 kubieke meter: “En die willen we gebruiken als klimaatbuffer”
    Erpe-Mere

    Natuurge­bied Honegem heeft wachtbek­ken­ca­pa­ci­teit van 300.000 kubieke meter: “En die willen we gebruiken als klimaatbuf­fer”

    De oproep van de gemeente Erpe-Mere naar burgervoorstellen voor klimaatprojecten bracht een opvallend idee. Natuurpunt opperde om met enkele minieme aanpassingen natuurgebied Honegem op de grens van Erpe, Aalst en Lede te gebruiken om water te bufferen bij droogte en pieken. “Op die manier kunnen we een oppervlakte van 8 à 9 hectare tot 40 centimeter hoog vullen.”