Dochters Mila en Loes steken mama Catherine geregeld een handje toe bij het werk op kinderboerderij en educatief natuurcentrum 'Onzenof' langs de Zadelweg in Bambrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Dochters Mila en Loes steken mama Catherine geregeld een handje toe bij het werk op kinderboerderij en educatief natuurcentrum 'Onzenof' langs de Zadelweg in Bambrugge. © Koen Moreau

Catherine start kinderboerderij voor klasgroepen: “Met een zestigtal dieren, oneindig veel kriebeldieren en domein Steenberg vlakbij”

BambruggeLeerkracht Catherine Cannoot (39) uit Bambrugge (Erpe-Mere) start met ‘OnzenOf’ een eigen kinderboerderij met een dieren- en natuurklas. “Verwacht hier geen klassieke kinderboerderij, maar wel een leerrijke omgeving met een zestigtal dieren en doe-opdrachten voor kleuters en lagereschoolkinderen”, vertelt ze. Neem hier alvast een kijkje.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Rozemie (56) en Luc (62) starten buurtrestaurant in hun eetkamer: “Om de tafel te vullen nu de kinderen het huis uit zijn”
  PREMIUM
  Wanzele

  Rozemie (56) en Luc (62) starten buurtres­tau­rant in hun eetkamer: “Om de tafel te vullen nu de kinderen het huis uit zijn”

  Ze staan allebei dolgraag in de keuken, doen niks liever dan gasten ontvangen en beseffen - nu ze met pensioen zijn - dat ze een veel te groot huis en te veel vrije tijd hebben. “En omdat permanent gaan skiën op de duur toch wat te duur werd, besloten we onze eetkamer om te vormen tot een echt buurtrestaurant”, lachen Rozemie De Backer (56) en Luc Storms (62) uit de Processieweg in Wanzele. Wij keken alvast even binnen.