Bij café Herleving blijven de rolluiken voorlopig naar beneden.
Volledig scherm
Bij café Herleving blijven de rolluiken voorlopig naar beneden. © Frank Eeckhout

Café plots dicht op uitbetaaldag spaarkas

VLEKKEMHet ziet er naar uit dat de spaarkas van café Herleving in Vlekkem geplunderd werd. Sinds de uitbetaaldag vorig weekend hangt er een bordje 'gesloten wegens onvoorziene omstandigheden' voor het raam en ook gisteren bleven de rolluiken naar beneden.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Afscheid van brandweermannen Eddy (65), Patrick (65) en Joris (53): “Veel veranderd, maar ook schone tijden en mooie momenten beleefd”
  Lede

  Afscheid van brandweer­man­nen Eddy (65), Patrick (65) en Joris (53): “Veel veranderd, maar ook schone tijden en mooie momenten beleefd”

  De vrijwilligers van brandweerpost Lede organiseerden op de laatste dag van november nog een ‘laatste brand’ voor enkele collega’s die hun helm definitief aan de haak (moeten) hangen. Eddy Elaut en Patrick Raes vierden allebei net hun 65ste verjaardag en moeten bijgevolg verplicht opstappen bij de Hulpverleningszone Zuid-Oost. Joris D’Hondt gaf zelf zijn ontslag.
 3. Besmettingen in Sint-Lievens-Houtem vijf keer hoger dan voor Winterjaarmarkt: “Covid Safe Ticket alleen was niet voldoende”
  PREMIUM
  Sint-Lievens-Houtem

  Besmettin­gen in Sint-Lie­vens-Hou­tem vijf keer hoger dan voor Winterjaar­markt: “Covid Safe Ticket alleen was niet voldoende”

  De geregistreerde coronabesmettingen in Sint-Lievens-Houtem liggen dinsdag en woensdag vijf keer hoger dan voor de Winterjaarmarkt. Nochtans zorgde de gemeente voor coronasafe-polsbandjes in de horeca en in de thematent op het Marktplein. “We waarschuwen al weken dat het Covid Safe Ticket enkel werkt in combinatie met andere maatregelen”, zegt viroloog Steven Van Gucht.