Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Koen Moreau

Brandgeur in garage langs Stokt

BurstDe brandweer werd zaterdagavond omstreeks 22 uur naar Stokt in Burst gestuurd.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Beperkt asbestvervuiling na brand in opslagplaats, firma begonnen met opkuis van asbestdeeltjes

  Beperkt asbestver­vui­ling na brand in opslag­plaats, firma begonnen met opkuis van asbestdeel­tjes

  De brand in de Lindeveldstraat in Hofstade bij Aalst heeft slechts een beperkte vervuiling van asbest veroorzaakt. Bovenop de loods lagen dakplaten met asbest die was vrijgekomen, maar de vervuiling is enkel in de nabije omgeving en in de tuinen van de buren terechtgekomen. “Een gespecialiseerde firma is al gestart met de stukken op te ruimen", zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
  Aalst