Dankzij de wijk Beirg heeft Erpe-Mere met Argo voor het eerst een reus.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de wijk Beirg heeft Erpe-Mere met Argo voor het eerst een reus. © Koen Moreau

Bergbokken schenken Erpe-Mere absolute primeur: “Ago is een touwtrekker die de wijken van Aaigem verbindt”

AaigemTijdens de Keeremes Tem Beirg in Aaigem streden de verschillende wijken zondag traditioneel om de eer tijdens hun tweejaarlijkse touwtrekwedstrijd. Minstens even traditioneel is het randgebeuren waarmee de deelnemers elkaar willen overtreffen. Iets waarin Den Beirg en De Verstotenen dit jaar extra uitblonken. Wij maakten een sfeer-, foto- en videoverslag.

 1. Verplichte sluiting binnenspeeltuinen wordt zware dobber: “Geen idee of we dit nog een keer overleven”
  Erondegem

  Verplichte sluiting binnen­speel­tui­nen wordt zware dobber: “Geen idee of we dit nog een keer overleven”

  Gedekte tafels met ballonnen in een onverlichte en afkoelende zaal. Zo zag binnenspeeltuin FunnyDay in Erondegem er zaterdagnamiddag uit. “Na de bekendmaking van de maatregelen vrijdagavond gingen we er van uit dat we onder het horeca-protocol open mochten en dat kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moesten dragen. De verplichte sluiting is een totale verrassing.”
 2. Kim (39) en Guy (41) planten 2.000 boompjes als trouwcadeau: “Een geboortebos kent iedereen, maar er zijn ook andere redenen om je eigen bomen te planten”
  PREMIUM
  Erpe/Wijnhuize/Erwetegem

  Kim (39) en Guy (41) planten 2.000 boompjes als trouwca­deau: “Een geboorte­bos kent iedereen, maar er zijn ook andere redenen om je eigen bomen te planten”

  Zot van elkaar en zot van de natuur. Dat is de perfecte omschrijving voor wat Kim Devos (39) en Guy De Deyn (41) uit Erpe dit weekend plannen te doen. Nadat ze op 6 september elkaar het jawoord gaven, planten ze nu zondag in Zottegem samen met familie en vrienden hun eigen bos als een soort gemeenschappelijk huwelijksgeschenk. “Een cadeau dat nog vele jaren zal meegaan en waar iedereen beter van wordt.”
 1. Noa (18) mag niet naar WK hockey door Zuid-Afrikaanse coronavariant: “Heb deel van mijn studie laten vallen voor dit toernooi”
  PREMIUM
  Impe

  Noa (18) mag niet naar WK hockey door Zuid-Afrikaanse coronavari­ant: “Heb deel van mijn studie laten vallen voor dit toer­nooi”

  De nieuwe variant van het coronavirus die in Zuid-Afrika werd ontdekt, treft de vrouwen van de Young Red Panthers, de Belgische nationale hockeyploeg U21. “Normaal moesten we zaterdag op het vliegtuig stappen voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, maar alle vluchten daarheen en het tornooi werden geschrapt ”, vertelt de ontgoochelde 18-jarige Noa Schreurs uit Impe.