Kinderen mogen op vrijdag 29 oktober tussen 19 en 21 uur in Mere aanbellen bij huizen in Beekstraat en omliggende straten waar deze affiche voor hangt.
Volledig scherm
Kinderen mogen op vrijdag 29 oktober tussen 19 en 21 uur in Mere aanbellen bij huizen in Beekstraat en omliggende straten waar deze affiche voor hangt. © Repro Moreau

Beekstraat en omliggende straten griezelen... en schenken snoepjes aan kinderen uit de buurt

MereDe buren van Beekstraat en omgeving in Mere nemen op vrijdag 29 oktober deel aan de Amerikaanse Halloweentraditie van ‘Trick or treat’ om snoepgoed in te zamelen.

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Dekenaat start crowdfunding: “Winterslaapzakken voor de daklozen van Aalst”
  PREMIUM
  Aalst

  Dekenaat start crowdfun­ding: “Winter­slaap­zak­ken voor de daklozen van Aalst”

  Het dekenaat van Aalst start met een inzamelactie voor slaapzakken die ze aan de thuis- en daklozen in de stad wil wegschenken. De christelijk geïnspireerde vrijwilligers zetten zich al geruime tijd in voor Aalstenaars die geen dak boven het hoofd hebben. “De laatste tijd zien we een stijging van de daklozen in onze stad en we willen iets doen”, zegt Eddy De Pauw van dekenaat Aalst. De crowdfunding vind je hier.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 3. CD&V over mislukte concessies Melkhuisje en De Gendarmerie: “Voorwaarden zijn gewoon niet realistisch”
  Aalst

  CD&V over mislukte concessies Melkhuisje en De Gendarme­rie: “Voorwaar­den zijn gewoon niet realis­tisch”

  Oppositiepartij CD&V noemt de manier waarop de stad nieuwe uitbaters zoekt voor het sociaal restaurant van De Gendarmerie en voor Het Melkhuisje in het stadspark ‘onrealistisch’. “Op een jaar tijd wordt nu de derde poging ondernomen om een invulling voor het Melkhuisje te vinden. Voor de uitbating van het sociaal buurtrestaurant gaat het om een tweede poging”, zegt CD&V. Schepen De Ridder (N-VA) vraagt om het een kans te geven.