De verkeersdruk op de omgeving van het op- en afrittencomplex van de E40 in Erpe-Mere is immens.
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeersdruk op de omgeving van het op- en afrittencomplex van de E40 in Erpe-Mere is immens. © Koen Moreau

Ambitieus nieuw mobiliteitsplan met absolute focus op fiets en openbaar vervoer: ontdek hier wat de gevolgen zijn voor u (en uw auto)

Erpe-MereBij de voorstelling van het herwerkte mobiliteitsplan voor Erpe-Mere vielen nauwelijks bezwaren of opmerkingen te horen vanop de oppositiebanken. Toch is er hard gewerkt en staan er heel wat veranderingen op stapel waarbij duidelijk meer aandacht wordt geschonken aan fiets en openbaar vervoer. Wij lijsten de voornaamste beslissingen en op til zijnde wijzigingen voor u op.

 1. Paddentrek komt op gang: “Helaas sterven heel wat dieren onder de wielen van voertuigen.”

  Paddentrek komt op gang: “Helaas sterven heel wat dieren onder de wielen van voertuigen.”

  Nu de lente haar intrede heeft gemaakt, komt de paddentrek - ook in Aalst - stilaan weer op gang. Daarom vragen schepen van Natuur en Duurzaamheid Katrien Beulens (N-VA) en schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer (N-VA) aan de automobilisten om de komende weken extra oplettend te zijn vanaf valavond. “Padden gaan weer pad. Helaas sterven tijdens die jaarlijkse paddentrek heel wat dieren onder de wielen van voertuigen. Extra waakzaamheid is geboden”, aldus beide schepenen.
  Aalst
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.