Ivana Boone, vriend Maarten Thomas en diens vader Bert van B&B Kapelhof in de recent vernieuwde kamer van de voortvluchtige nadat die door de politie doorzocht was.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivana Boone, vriend Maarten Thomas en diens vader Bert van B&B Kapelhof in de recent vernieuwde kamer van de voortvluchtige nadat die door de politie doorzocht was. © Koen Moreau

Agenten halen voortvluchtige uit Gasthof Kapelhof: “Toen ze hem afvoerden zei hij nog ‘Merci et au revoir’”

Erpe-MereFamiliehotel en B&B Kapelhof in Erpe-Mere kreeg dinsdagnamiddag een bijzonder gast over de vloer. Een totaal doorweekte en vuile man bood zich omstreeks 17.15 uur aan voor een kamer. “Toeval wou dat mijn vriendin Ivana net het artikel op HLN had gelezen over de klopjacht naar een voortvluchtige in de buurt, waardoor we meteen de link legden, ‘112’ belden en in een filmscène terechtkwamen”, vertelt zoon Maarten Thomas.

  1. Vader en zoon veroordeeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”
    PREMIUM
    Lede/Haaltert/Erpe-Mere

    Vader en zoon veroor­deeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”

    “Geef in de toekomst je zoon maar wat andere raad”. Dat sneerde de Dendermondse rechter maandag nog naar vader Eddy B. uit Lede. Die werd samen met zijn zoon Neil en nog twee andere betrokkenen veroordeeld voor dealen van drugs op grote schaal. Vader Eddy minimaliseerde zijn rol - “Ik ben trucker, scheidsrechter én heb een flexi-job, ik heb geen tijd om fulltime met drugs bezig te zijn” -, maar werd door het parket tóch aanzien als het hoofd van de bende.