Verdeeld over de drie inzamelavonden zijn een dertigtal vrijwilligers in de weer in de sporthal van gemeenteschool Schatteneiland in Burst.
Volledig scherm
Verdeeld over de drie inzamelavonden zijn een dertigtal vrijwilligers in de weer in de sporthal van gemeenteschool Schatteneiland in Burst. © Koen Moreau

30-tal vrijwilligers in de bres voor slachtoffers watersnood

Erpe-MereDe lokale hulpactie in Erpe-Mere ten voordele van de talrijke getroffenen van de overstromingen in het oosten van het land kende maandagavond een mooie opkomst.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Schepen (her)opent wijnspeciaalzaak in voor detailhandel verboden KMO-zone: “Maar het is helemaal geen winkel”
  PREMIUM
  Erpe-Mere

  Schepen (her)opent wijnspeci­aal­zaak in voor detailhan­del verboden KMO-zone: “Maar het is helemaal geen winkel”

  De verhuis van Wijnhandel Jolie van schepen Johan Van Vaerenbergh (CD&V) van naast café De Fijne in Bambrugge naar de nieuwe KMO-zone Exit18 op site De Swaef vlakbij het spoorwegviaduct in Erpe, doet de wenkbrauwen fronsen. Op die site is een expliciet verbod voor detailhandel, maar tijdens de gemeenteraad dinsdagavond klonk het zowel bij CD&V en N-VA dat zij geen overtreding zagen. Van Vaerenbergh zelf reageert dat het “helemaal niet om een winkel gaat”, maar “dat hij de perceptie tegen heeft”.