1. Van mode tot musea: dit zijn de 8 topadresjes van Bent Van Looy. “Koop weinig en voor de rest van je leven”

  Van mode tot musea: dit zijn de 8 topadres­jes van Bent Van Looy. “Koop weinig en voor de rest van je leven”

  Muzikant Bent Van Looy (45) ademt naast muziek ook kunst: hij exposeert op Art Brussel, waar je zijn werk tot 1 mei kon bewonderen. Het is het werk van een man met smaak — ook voor musea, interieur en kleding. Hij tipt dan ook als geen ander de hotspots die daar precies geschikt voor zijn. Steek jezelf strak in het pak of trek erop uit in Bents favoriete natuurgebied. “Hier is het magisch.”
 1. Op deze Limburgse plekken vertoeft dj Pat Krimson het liefst: “De pastoor vraagt mij er altijd wat ik weer heb uitgespookt”

  Op deze Limburgse plekken vertoeft dj Pat Krimson het liefst: “De pastoor vraagt mij er altijd wat ik weer heb uitge­spookt”

  Het gaat dj Pat Krimson (56) voor de wind. Hij is te zien in ‘Liefde voor Muziek’, raast van show naar show én stapt volgend jaar in het huwelijksbootje met zijn grote liefde Loredana De Amicis. En toch vindt de dj altijd wel een gaatje voor qualitytime met zijn dochter Troy (9), om samen hun geliefde Limburg te verkennen. “Ik werd van mijn sokken geblazen in dat park.”
 2. Waar shopt, eet en vertoeft staatssecretaris Sammy Mahdi het liefst? “Corona maakte me een wandelaar”

  Waar shopt, eet en vertoeft staatsse­cre­ta­ris Sammy Mahdi het liefst? “Corona maakte me een wandelaar”

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (33) woont in hartje Vilvoorde, al zul je hem vooral op zijn kabinet in Brussel vinden. Hij trekt er door zijn drukke job minder op uit, maar op een vrij moment komt hij het liefst tot rust op een van de volgende plekken. “De geur van gebraden kip komt door de markt tot aan mijn huis. Probeer dan maar eens te weerstaan.”
 1. Van vrouwen in de verf tot op de planken: 5 tips voor een weekend vol cultuur
  NINA

  Van vrouwen in de verf tot op de planken: 5 tips voor een weekend vol cultuur

  Er valt dit weekend heel wat cultuur te beleven, waarbij straffe vrouwen hoogtij vieren. In Brussel dompel je je onder in de immersive 360° expo over het leven van kunstenares Frida Kahlo, in Antwerpen bewonder je Dalilla Hermans’ nieuwe theaterstuk, en in Zaventem kan je een krachtige expo over vrouwelijkheid en seksualiteit bezoeken. Geniet je liever thuis van het zonnetje? Geen nood, we tippen ook een boek én serie met een flinke dosis girlpower.
 2. 5 wereldsteden met onverwachtse specialiteiten: “We mogen het gerust een paradijs voor viervoeters noemen”

  5 wereldste­den met onverwacht­se speciali­tei­ten: “We mogen het gerust een paradijs voor viervoe­ters noemen”

  Parijs is de stad van de liefde, Rome die van pizza en pasta, New York die van gigantische billboards en gele taxi’s. Buenos Aires, Chiang Mai, Rishikesh, Lagos en Johannesburg zijn dan wel stukken minder bekend, ze hebben ook elk hun eigen verrassende specialiteit. Van veganistische pizza, prachtige streetart, de meeste honden per capita of Afrikaanse mode tot een bruisende LGBTQ+-gemeenschap. “Het is onmogelijk om je niet geïnspireerd te voelen als je hier woont.”
 1. “Mensen zien vissen is rustgevend. Maar het zelf doen? Dat niet.” Zo vindt Bart Kaëll (61) rust in het weekend
  PREMIUM

  “Mensen zien vissen is rustgevend. Maar het zelf doen? Dat niet.” Zo vindt Bart Kaëll (61) rust in het weekend

  Zo’n veertig jaar geleden leerde hij er zijn grote liefde Luc Appermont kennen. Nu hebben ze er samen een eigen stek. Oostende ligt zanger Bart Kaëll na aan het hart. Hij komt er tot rust, geniet er van brunches met verse croissants en staat er stil bij de schoonheid van het leven. “Opeens stonden we in dat grote park, ons af te vragen hoe het ons al die jaren was ontgaan.”
 2. 5 redenen om de Kempen te bezoeken: “In dit stiltegebied zijn fietsers, ruiters noch honden toegelaten”

  5 redenen om de Kempen te bezoeken: “In dit stiltege­bied zijn fietsers, ruiters noch honden toegelaten”

  Het ligt op een boogscheut van Antwerpen, maar voelt toch als een compleet andere wereld. Je herkent het accent uit de duizend, al blijft het behoorlijk onverstaanbaar. We hebben het natuurlijk over de Kempen, een fascinerende streek met heel wat troeven. Dat bewijzen deze vijf eigenzinnige hoogtepunten voor jong en oud. “Oskaar Picknickbar installeert je picknick op je droomplek naar keuze en komt achteraf alles netjes weer inladen.”