1. Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaanse pizza: 8 topadresjes van StuBru-presentator Stijn Van De Voorde

  Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaan­se pizza: 8 topadres­jes van Stu­Bru-presenta­tor Stijn Van De Voorde

  Of het nu met podcasts of voor theater is, muziek blijft de rode draad in het leven van StuBru-presentator Stijn Van de Voorde (45). Momenteel is hij op tour met zijn show For Those About to Rock More, waarin hij vrouwen in de muziekwereld eert. Aan ons tipt hij zijn favoriete lokale adresjes én zijn lievelingsplek in het buitenland. En ook daar zit muziek in.
 1. Dit zijn Staf Coppens’ 8 favoriete plekjes in Scandinavië: “Kerst is hier nog zotter dan in Amerika”

  Dit zijn Staf Coppens’ 8 favoriete plekjes in Scandina­vië: “Kerst is hier nog zotter dan in Amerika”

  Je ziet hem momenteel op VTM in de ‘Code van Coppens’, maar ondertussen zit presentator Staf Coppens (41) al even met zijn gezin in Zweden. Daar kijken ze ontzettend hard uit naar een witte kerst. Sneeuw, hopen kerstverlichting en artisanale winkeltjes, wat wil je nog meer? Staf deelt acht prachtige adressen die ons warm maken voor een trip naar het verre Noorden. “Er zijn proeverijtjes, viswinkels en slagers waar je bijvoorbeeld eland kan kopen.”
 2. Hikingvakanties zijn populairder dan ooit: dit zijn de 5 mooiste meerdaagse trails door Europa

  Hikingva­kan­ties zijn populair­der dan ooit: dit zijn de 5 mooiste meerdaagse trails door Europa

  In 2023 zijn actieve vakanties populairder dan ooit. Zoals de meerdaagse trail: gewapend met niets dan een rugzak, blarenpleisters en heel veel goesting de wilde natuur ontdekken. We tonen je de fraaiste tochten in Europa. Redactrice Sophie testte er alvast eentje uit in IJsland. “Wanneer ik me na een slechte nacht in de berghut naar de gemeenschappelijke wasplaats begeef, slaan de regen en ijzige wind me in het gezicht. Dat belooft.”
 1. De 8 favoriete adresjes van William Boeva: “Ik neem mijn lief Nikki graag mee op date naar hier”

  De 8 favoriete adresjes van William Boeva: “Ik neem mijn lief Nikki graag mee op date naar hier”

  Stand-upcomedian William Boeva (32) weet wat te doen: er is zijn nieuwe reeks ‘Don’t Scream’ op Streamz en hij tourt met zijn voorstelling ‘B30VA’. Tussendoor houdt hij graag een plekje vrij voor restaurantbezoekjes, kunst en languit aan het zwembad hangen. Zijn 8 beste tips: “Als je buitenstaat, heb je helemaal niet door dat je er ook kan eten. Maar het is subliem lekker.”
 1. Je t’adore: dit zijn Kate Ryans 8 favoriete plekken in het buitenland. “Zeevruchten zijn hier superlekker en niet duur”

  Je t’adore: dit zijn Kate Ryans 8 favoriete plekken in het buitenland. “Zeevruch­ten zijn hier superlek­ker en niet duur”

  Zangeres Kate Ryan (42) tourt tegenwoordig door heel Europa: begin december vertrekt ze weer. En dankzij al dat reizen is ze een wandelende reisgids geworden. Op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Met gemak schudt Ryan enkele buitenlandse adresjes uit haar mouw. “Soms voel ik me er al iets te oud voor. Maar als je van feesten houdt, zit je in dit hotel op de juiste plek.”
 2. “Goedkoper dan tien dagen Belgische kust.” Christa, Jana en Tessa Wullaert zweren bij een all-invakantie

  “Goedkoper dan tien dagen Belgische kust.” Christa, Jana en Tessa Wullaert zweren bij een all-invakantie

  Volgens de Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet zullen de meeste mensen volgende zomer een all-invakantie boeken. Jana (24), Christa (53) en profvoetbalster Tessa Wullaert (29) zweren erbij en verklappen wat het hen kost. Het kan een slimme lastminute zijn voor de herfstvakantie, want ‘gewone’ reizen worden alleen maar duurder. “Ons budget valt makkelijk in te schatten. Alleen is dat polsbandje altijd zo lelijk.”
 3. Zangeres Zap Mama ruilt New York in voor Brussel: “Die bakker in de Marollen heeft de beste limoencake”

  Zangeres Zap Mama ruilt New York in voor Brussel: “Die bakker in de Marollen heeft de beste limoencake”

  Zangeres Marie Daulne (58), die je waarschijnlijk kent als Zap Mama, woonde jarenlang in New York. Onlangs verhuisde ze terug naar Brussel, voor een nieuwe start. Soms mist ze de Big Apple - “als ik eraan denk, is het een diepe sneer door mijn hart” - maar dat gevoel probeert ze te counteren door haar weekends vol te plannen met wandelingen, galerijbezoeken en een brunch met haar loved ones.
 1. Willy-dj Sofie Engelen leert voor zichzelf te kiezen in het weekend: “Ik besef dat ik me niet zo druk moet maken”

  Willy-dj Sofie Engelen leert voor zichzelf te kiezen in het weekend: “Ik besef dat ik me niet zo druk moet maken”

  Als mama, echtgenote, vriendin en (schoon)dochter loop je jezelf nogal eens voorbij. Dat weet Willy-dj Sofie Engelen (42) als geen ander. Ze brengt haar weekends door met partner Christof, zoontje Storm, schoonfamilie en haar allerbeste vriendin, aan zee, in bed, in een bloemenbar. Het blijft zoeken naar evenwicht. “Ik had nooit gedacht dat ik zou leven voor het weekend.”
 2. Hier shopt, eet en sport zanger Gene Thomas. “Niet de meest romantische plek, maar hier komen Kristel en ik veel”

  Hier shopt, eet en sport zanger Gene Thomas. “Niet de meest romanti­sche plek, maar hier komen Kristel en ik veel”

  Zanger Gene Thomas (50) blies vijftig kaarsjes uit en staat dit najaar op tal van podia. Al zet hij samen met ‘zijn madam’ Kristel Verbeke en hun twee dochters ook graag een stapje in de wereld. Hij tipt zijn favoriete looproute, het restaurant waar hij tijd met Kristel inhaalt én de winkel waar hij al zijn outfits scoort. “Ik ga daar al jaar en dag voor hun steengoede spaghetti.”
 3. Op deze 8 adresjes vindt Elke Clijsters rust: “Op moeilijke momenten komen de kindjes en ik naar hier”

  Op deze 8 adresjes vindt Elke Clijsters rust: “Op moeilijke momenten komen de kindjes en ik naar hier”

  “Ik ben echt een Limburgse”, zegt voormalig ‘Bachelorette’ Elke Clijsters (37) vurig. Waarom? De mentaliteit in haar heerlijke Hasselt vindt ze superfijn. Tel daar het lekkere eten bij op en je hebt een match made in heaven. Binnenkort is Elke te zien in ‘BV Darts’ op VTM 2, vandaag onthult ze haar acht favoriete adresjes om te wandelen, lunchen, shoppen en snoepen. “Dit is een van mijn favoriete plekken voor een date.”
 1. Op deze 8 plekjes vind je acteur Jelle De Beule vaak. “Hier durven mijn vrouw en ik in de margarita’s te vliegen”

  Op deze 8 plekjes vind je acteur Jelle De Beule vaak. “Hier durven mijn vrouw en ik in de margarita’s te vliegen”

  Naar eigen zeggen komt hij amper buiten de grenzen van zijn geliefde Gent. Je vindt er álles op kleine schaal en dat is precies ook de reden waarom tv-maker en acteur Jelle De Beule (41) er komen wonen is. Met fierheid stelt hij zijn stad vol cultuur, restaurants en kindvriendelijke activiteiten voor. “Op deze plek kom ik altijd volk tegen dat ik ken ‘uit het mediawereldje’.”
 2. De goedkoopste citytrip in Europa kost 240 euro voor 2 personen (en het is niét Boedapest, noch Krakau)

  De goedkoop­ste citytrip in Europa kost 240 euro voor 2 personen (en het is niét Boedapest, noch Krakau)

  De zomervakantie is nog maar net voorbij, maar stiekem dromen we al van onze volgende reis. Zin om dit najaar nog eens je biezen te pakken, zonder al te diep in je buidel te moeten tasten? Het Britse bedrijf Post Office Travel Money onderzocht wat de goedkoopste bestemmingen zijn voor een Europese citytrip. “Het is de eerste keer in vijftien jaar tijd dat andere steden dan de gewoonlijke, oostelijke favorieten goedkoper zijn.”
 3. Hier vertoeft Julie Vermeire het liefst in het weekend: “Vroeger zei ik ‘nee’ tegen frietjes, nu niet meer”

  Hier vertoeft Julie Vermeire het liefst in het weekend: “Vroeger zei ik ‘nee’ tegen frietjes, nu niet meer”

  Haar hart win je met eten en drinken. De lievelingsadresjes van Julie Vermeire (24) liegen er dus niet om, en ook haar vriend wist op hun eerste date die gevoelige snaar te raken. Als ze bij haar papa Jacques op bezoek komt, is het vooral de natuur die haar kan bekoren. Al verliet ze recent het nest om naar West-Vlaanderen uit te vliegen. “Elke avond op het strand kijken hoe de hemel roze wordt en de dag er mooi eindigt: dat geeft zoveel voldoening.”
 1. Jordi en Jacqueline gingen na een financiële crisis te voet naar Spanje. “Alles verliezen was het beste wat ons kon overkomen”
  PREMIUM

  Jordi en Jacqueline gingen na een financiële crisis te voet naar Spanje. “Alles verliezen was het beste wat ons kon overkomen”

  “Voor het eerst in ons leven hadden we geen doel voor ogen. Dat we niets achterlieten – alles was toch al weg – is echt ons geluk geweest.” Jordi (54) en Jacqueline (56) raakten tijdens de coronacrisis álles kwijt: hun restaurants, hun huis, hun plannen. Maar een wandeltocht van 1.600 kilometer naar Santiago de Compostela zorgde voor een mentale reset én het begin van een nieuw leven in Spanje. “Als ondernemer dacht ik dat ik vrijheid had, maar nu pas weet ik wat het écht betekent om vrij te zijn.”
 2. Op zoek naar de ideale budgetvakantie? Niel en Ruth tonen hoe je voor 18 euro met de trein door Duitsland reist
  PREMIUM

  Op zoek naar de ideale budgetva­kan­tie? Niel en Ruth tonen hoe je voor 18 euro met de trein door Duitsland reist

  Duitsland is misschien niet de eerste vakantiebestemming die in je opkomt, erheen reizen met de trein al helemaal niet. Maar Niel (41) en Ruth (36) kunnen het aanraden. Ze vertellen hoe ze drie weken lang prachtige natuur, bruisende steden en interessante musea aan elkaar regen. En dat voor een prikje, dankzij erg voordelig transport, een handige app voor eetadresjes en nog een paar slimme keuzes. “Je bagage de hele dag in een locker in het station laten is echt spotgoedkoop.”
 3. Jaz en Dean zijn schaamteloze ‘handdoekleggers’ op hotel. “Als je het niet doet, moet je op de grond zitten”

  Jaz en Dean zijn schaamtelo­ze ‘handdoek­leg­gers’ op hotel. “Als je het niet doet, moet je op de grond zitten”

  Het hoogseizoen van de luie zwembadvakanties is aangebroken. En wie in een hotel logeert, is bekend met het fenomeen van de zogenaamde ‘handdoekleggers’. Ook Jaz (18) en Dean (27) staan bij het opkomen van de zon al met hun handdoek in de aanslag om de beste ligstoel te ‘reserveren’. “De ‘luxeplaatsen’ onder de parasol zijn instant weg. Dat geeft toch wat stress.” Maar soms zijn hun inspanningen tevergeefs: enkele hotels treden er ondertussen tegen op.
 1. Reizen zonder een vliegtuig te nemen: dit zijn de 10 mooiste bestemmingen om met de auto te bezoeken

  Reizen zonder een vliegtuig te nemen: dit zijn de 10 mooiste bestemmin­gen om met de auto te bezoeken

  De lange wachttijden op Zaventem vertelden het ons al: reizen met het vliegtuig zit weer in de lift. Gek, als je weet dat tickets duurder worden en zo'n vliegreis een aanslag is op het milieu. Je kan het gelukkig over een andere boeg gooien: op deze 10 idyllische plekken waan je je in het verre buitenland. Alleen, je ontsnapt aan de chaos op de luchthaven en hoeft er geen vliegtuig voor op.
 2. Britse pers tipt Antwerpen en 9 andere Europese bestemmingen als meest aangenaam voor LGBTQ+-gemeenschap

  Britse pers tipt Antwerpen en 9 andere Europese bestemmin­gen als meest aangenaam voor LG­BTQ+-gemeen­schap

  Tijdens de zomervakantie ligt de wereld niét aan ieders voeten. Een recente studie toont dat 71 procent van LGBTQ+-reizigers al ongemakken ervoer op vakantie vanwege hun geaardheid. 61 procent kiest dan ook een bestemming op basis van hun veiligheid en welzijn. Maar er is goed nieuws, want de Britse krant ‘The Guardian’ zocht en vond 10 LGBTQ+-vriendelijke bestemmingen in Europa.