1. Feyenoord-coach Advocaat stomverbaasd over komst Antonucci (die meteen wordt uitgeleend aan Volendam)
  Eredivisie

  Feyenoord-coach Advocaat stomver­baasd over komst Antonucci (die meteen wordt uitgeleend aan Volendam)

  Feyenoord neemt de Belgische belofte-international Francesco Antonucci over van AS Monaco. De 21-jarige middenvelder ondertekent bij de Rotterdammers een contract voor vier seizoenen, met een optie voor nog een extra jaar. Feyenoord verhuurt Antonucci komend seizoen nog aan tweedeklasser Volendam, waarvoor hij afgelopen seizoen ook al op huurbasis voetbalde. In twintig competitiewedstrijden maakte hij elf doelpunten.
 1. Robben legt er stevig de pees op tijdens training: “Work in progress”
  Eredivisie

  Robben legt er stevig de pees op tijdens training: “Work in progress”

  Work in progress. Arjen Robben is hard aan het werk om topfit te zijn voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. In een video die de aanvaller deelde op Twitter, zien we Robben bezig in de fitnesszaal, maar ook op het veld met de bal. De Nederlander tekende onlangs een contract bij FC Groningen en hoopt in de komende periode fit te raken voor het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd van FC Groningen staat op 1 augustus gepland tegen Heracles Almelo. Het officiële Eredivisieseizoen begint op 12 september.
 1. Einde verhaal voor ‘Veronica Inside’ na heftige ruzie tussen vaste trio Derksen, Genee en Van der Gijp? “Het escaleerde volledig”
  Play
  Voetbal

  Einde verhaal voor immens populaire voetbal­talk­show na heftige ruzie tussen vaste trio Derksen, Genee en Van der Gijp? “Het escaleerde volledig”

  Keken we afgelopen maandag voor het laatst naar de populaire voetbaltalkshow ‘Veronica Inside’? Volgens het Algemeen Dagblad hadden analisten René van der Gijp, Johan Derksen en presentator Wilfred Genee een heftige ruzie nog vóór de uitzending begon. De aflevering, waarin het racismedebat centraal stond, trok een recordaantal van 1,7 miljoen kijkers. Maar Van der Gijp en Derksen voelden zich geviseerd. “We wisten allebei niet dat Genee ons voor het Joegoslavië-tribunaal zou zetten. Voor ons houdt het op.”
 1. Talpa zendt ‘Veronica Inside’ maandag niet uit na ruzie presentatoren, Derksen houdt het finaal voor bekeken

  Talpa zendt ‘Veronica Inside’ maandag niet uit na ruzie presentato­ren, Derksen houdt het finaal voor bekeken

  Het Nederlandse tv-programma ‘Veronica Inside’ is maandag niet op televisie te zien. Dat heeft Talpa besloten nu het voetbalprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp onder vuur ligt. “Even rust in de tent”, zei directeur Marco Louwerens er donderdagochtend over op radiozender Radio 538. Ondertussen heeft Derksen laten weten dat hij niet meer in de setting van het programma ‘Veronica Inside’ aan tafel wil zitten met Genee.
 1. Directeur Van der Sar begrijpt dat Ajax niet tot kampioen wordt uitgeroepen: “Er zijn belangrijkere dingen nu”
  Eredivisie

  Directeur Van der Sar begrijpt dat Ajax niet tot kampioen wordt uitgeroe­pen: “Er zijn belangrij­ke­re dingen nu”

  Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, heeft er begrip voor dat zijn club vrijdag niet tot kampioen van Nederland werd uitgeroepen. "Als speler en club wil je natuurlijk altijd kampioen worden", zei hij voor de camera van Ajax TV. "We hebben ook het hele jaar bovenaan gestaan. Maar met deze situatie is het misschien ook wel begrijpelijk. Er zijn ook belangrijkere dingen dan voetbal nu."
 2. Geen kampioen in de Eredivisie, Europese tickets verdeeld op basis van klassement
  Eredivisie

  Geen kampioen in de Eredivisie, Europese tickets verdeeld op basis van klassement

  De KNVB is eruit: er is dit seizoen geen kampioen in de Eredivisie. Ajax en AZ - beiden aan kop met evenveel punten - grijpen dus naast de titel. Er is ook geen degradatie of promotie. RKC Waalwijk en ADO Den Haag blijven zo op het hoogste niveau voetballen, Cambuur en De Graafschap promoveren dan weer niet. Verder werd ook beslist dat de Europese tickets op basis van de eindranking worden uitgedeeld.
 1. Cyriel Dessers in de wolken met topschutterstitel in Nederland: “Trots dat ik naast een legende als Luc Nilis sta”
  Play
  Eredivisie

  Cyriel Dessers in de wolken met topschut­ters­ti­tel in Nederland: “Trots dat ik naast een legende als Luc Nilis sta”

  Ook voor Cyriel Dessers (25) zijn het bijzondere tijden. Nadat de beslissing kwam om de Eredivisie stop te zetten, werd onze landgenoot uitgeroepen tot topschutter van Nederland. “Een mijlpaal in mijn carrière”, noemde Dessers het bij VTM Nieuws. Hij kijkt ambitieus naar de toekomst en blikte terug op de stopzetting van de competitie in Nederland. Ook over het faillissement van z’n ex-club Sporting Lokeren deed hij z’n zeg.