Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/Maskot

Stroomprijzen kunnen deze week verdrievoudigen: “Pas na de kerstperiode beterschap verwacht”

De prijs van elektriciteit zou deze week de lucht in kunnen schieten. Nog koudere temperaturen, weinig wind, Frankrijk dat massaal stroom importeert en het uitvallen van Tihange 1 stuwen de prijzen. Trader Matthias Detremmerie verwacht de “moeilijkste week van het jaar” op de stroommarkt. Wat betekent dat voor uw portemonnee? En wat kunnen we zelf doen om de prijs te drukken?

154 reacties

 • Dany Van Impe

  1 maand geleden
  @Leo Verlies , met een variabel tarief bij de grootste energieleverancier van het land kost 1 kWh elektriciteit ongeveer 0,85 Euro en 1m³ gas kost ongeveer 2,8 Euro dat is 0,24 Euro per kWh
 • leo verlies

  1 maand geleden
  Van elk produkt dat er op de markt is kan elke verkoper mij zeggen de prijs die u betaalt zoveel, behalve de experten van stroom en gas,hoevel bedraagt prijs van de verbruiker, En wat is variabel tarief ? Ik wil vandaag energie besparen maar morgen word die hoge prijs ook aan mij doorgerekend Als ik vandaag 1 KW verbruik ,hoeveel kost dat ?
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  En dan komt het capaciteitstarief, heb nog een terugdraaiende teller dus betaal de hoofdprijs, maar ik heb zonnepanelen dus ze kunnen toch echt nog ff de boom in met de DM. Ben allang blij dat ik me geen warmtepomp of elektrische wagen heb laten aanpraten
 • john dewit

  1 maand geleden
  Toch maar beter die kerncentrales open houden zeker!
 • Vital Verstraten

  2 maanden geleden
  Als stroomproducent moet u wel zot zijn om nieuwe capaciteit te zetten : dit kost alleen geld en door voldoende aanbod worden de prijzen laag gehouden. Engie zal met alle PLEZIER wel hun straalmotoren bovenhalen die zeer duur zijn en ALLE restende productie OOK aan deze prijs afrekenen. Op een bepaald moment kan men beter een dieselgroep zetten en zijn eigen stroom produceren en de warmte gebruiken om zich te verwarmen!