Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V). © Photo News

Minister van Economie Jo Brouns komt met kader voor steunmaatregelen Vlaamse bedrijven

Vlaams minister van Economie Jo Brouns (CD&V) heeft een kader uitgewerkt waarbinnen de regering maatregelen kan nemen om Vlaamse bedrijven te midden van de energiecrisis te ondersteunen. Dat heeft de minister zelf bekendgemaakt. “We moeten onze competitiviteit en de werkgelegenheid vrijwaren. Elke regering moet vanuit haar eigen finaliteit de vraag stellen: wat kunnen wij doen om de factuur voor onze gezinnen en bedrijven te verlichten?”, klinkt het.

 1. Alleenstaande mama’s Dila en Johane kregen energiefacturen van meer dan 1.000 euro per maand: wat kunnen ze best doen?

  Alleen­staan­de mama’s Dila en Johane kregen energiefac­tu­ren van meer dan 1.000 euro per maand: wat kunnen ze best doen?

  “Ik kreeg bijna een hartaanval!” Net als vele andere Belgen schrokken ook alleenstaande mama’s Dila en Johane zich een bult toen ze de voorstellen voor hun nieuwe, onbetaalbare voorschotfacturen voor gas en elektriciteit onder ogen kregen. Zo getuigt het tweetal op RTL. Dila onderhandelde met haar energieleverancier, Johane verlaagde haar voorschotfactuur en trok de domiciliëringsopdracht in. Maar wat is nu de beste oplossing? Elke week worden bij ons 4.000 afbetalingsplannen ingediend, in totaal voor 4 miljoen euro”, zegt Engie-woordvoerder Olivier Desclée.
 2. Of je de daling van de gasprijs zal merken, hangt af van je energiecontract: bij welke contractformules dalen de prijzen het snelst?
  Mijnenergie

  Of je de daling van de gasprijs zal merken, hangt af van je energiecon­tract: bij welke contract­for­mu­les dalen de prijzen het snelst?

  De Europese gasprijs daalde de voorbije dagen fors en ook de energieprijzen tonen een neerwaartse curve. Die tendens lijkt zich nog even voort te zetten. Of je de daling snel gewaar zal worden, hangt af van je contracttype. Hoe weet je welke daling je kan verwachten? En loont het om over te stappen naar een contract waar dat sneller gebeurt? Mijnenergie.be legt uit.