Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News

Kamercommissie keurt overwinstbelasting voor energieproducenten goed, maar er is veel kritiek: “Tekst is juridisch heel zwak”

De Kamercommissie Energie heeft het licht op groen gezet voor de invoering van een overwinstbelasting voor energieproducenten. De tekst werd unaniem goedgekeurd, op de onthouding van N-VA na.

54 reacties

 • Peter Merki

  1 maand geleden
  Juridisch heel zwak.......... spek naar de bek van advokaten en de de man in de straat betaalt uiteindelijk.
 • Karine Roeland

  2 maanden geleden
  Nog een bewijs dat ministers onbekwaam zijn en enkel aan hun portemonnee denken.
 • Johan Aerts

  2 maanden geleden
  Wat deze energy bedrijven doen is misdadig en misdaad kan wel aangepakt worden. Op sluiten zou logic zijn omdat voorbedachte hier ook aanwezig is toch.
 • phil smedts

  2 maanden geleden
  Hopelijk is dit niet het zoveelste politieke goed nieuws show politiek theaterstuk om er goed uit te komen tegen de verkiezingen, en dat na de verkiezingen een lege doos blijkt te zijn, net zoals de belofte van de gegarandeerde terugdraaiende teller gedurende 15 jaar, waarvan men op voorhand wist dat het decreet door de raad van state vernietigd ging worden, maar het toch doorduwde wegens populistische en electorale redenen.
 • Bart Bellens

  2 maanden geleden
  Ons Tinne speelt een soloslim goed wetende dat deze maatregel niet overeind blijft op Europees niveau. Een schijn maneuver om de weinig Groen kiezers nog te plezieren. het Groene fetisj en hun anti kern beleid zal Groen naar de kelder duwen. Gelukkig kan Tinnen nadien rekenen op een rijkelijke ontslagpremie en op de gunsten van de gaslobby waar manlief het uithangbord van is.