Het HLN Energiepanel: André Jurres, Helena Gerard, Paul D’Hoore, Eric Houtman, Dirk Van Evercooren en Robbe van Lier.
Volledig scherm
Het HLN Energiepanel: André Jurres, Helena Gerard, Paul D’Hoore, Eric Houtman, Dirk Van Evercooren en Robbe van Lier. © HLN

HLN Energiedag: onze experten beantwoorden live uw vragen

Er is vandaag maar één gespreksonderwerp dat altijd en overal terugkomt: de energiefactuur. We kunnen bij HLN de energiecrisis helaas niet oplossen, maar we kunnen, samen met onze experts, wel een antwoord geven op uw energievragen. Daarom organiseren we morgen, op vrijdag 30 september de HLN Energiedag. Van 7u tot 13u beantwoordt het HLN Energiepanel uw vragen live in de app van HLN.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Aanvraag energiepremie kan weer, maar nog foutmelding mogelijk bij pelletcheque
  Update

  Aanvraag energiepre­mie kan weer, maar nog foutmel­ding mogelijk bij pelletche­que

  Sinds gisteren is het mogelijk om een tegemoetkoming van 250 euro aan te vragen voor wie zijn woning met pellets verwarmt. Maar lezers melden ons dat ze de aanvraag niet kunnen voltooien omdat ze bij het invoeren van het KBO-nummer van hun leverancier een foutmelding krijgen. “Vindt u uw leverancier niet terug in de lijst? Neem contact op met uw leverancier opdat die de nodige stappen kan ondernemen. De juiste leverancier selecteren is belangrijk voor de verdere afhandeling van uw aanvraag.” Vervolgens lukt het niet om de aanvraag in te dienen.