Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Geen verschillende berekeningsmethode meer voor variabele contracten: het wordt duidelijker welk energiecontract nu het best is voor jou

Vanaf november 2022 zullen de energieregulators VREG, CWaPE, BRUGEL en CREG een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. De nieuwe methode, die door de VREG, de Vlaamse Regulator voor Energie en Gas, sinds mei 2022 wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden. Hierdoor krijg je een juister beeld op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen.

 1. Kwart bedrijven gaat met minder personeel werken: “Met pijn in het hart, maar het kan niet anders”
  PREMIUM

  Kwart bedrijven gaat met minder personeel werken: “Met pijn in het hart, maar het kan niet anders”

  De steunmaatregelen van de Vlaamse regering worden verwelkomd door de industrie, maar de bedrijven kijken met grote angst naar komende winter. Voka waarschuwt voor recessie. Eén op de drie ondernemingen moest zijn activiteiten al terugschroeven. Bedrijven denken al aan minder aanwervingen en ontslagen om de oplopende personeelskost de baas te kunnen. Ook bij Aluminium Duffel, een van de grootste aluminiumwalserijen van Europa, dwingen de rode cijfers tot maatregelen: “Met pijn in het hart, maar we gaan de komende maanden mensen in tijdelijke werkloosheid moeten sturen”, aldus de General Manager.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. Alleenstaande mama’s Dila en Johane kregen energiefacturen van meer dan 1.000 euro per maand: wat kunnen ze best doen?

  Alleen­staan­de mama’s Dila en Johane kregen energiefac­tu­ren van meer dan 1.000 euro per maand: wat kunnen ze best doen?

  “Ik kreeg bijna een hartaanval!” Net als vele andere Belgen schrokken ook alleenstaande mama’s Dila en Johane zich een bult toen ze de voorstellen voor hun nieuwe, onbetaalbare voorschotfacturen voor gas en elektriciteit onder ogen kregen. Zo getuigt het tweetal op RTL. Dila onderhandelde met haar energieleverancier, Johane verlaagde haar voorschotfactuur en trok de domiciliëringsopdracht in. Maar wat is nu de beste oplossing? Elke week worden bij ons 4.000 afbetalingsplannen ingediend, in totaal voor 4 miljoen euro”, zegt Engie-woordvoerder Olivier Desclée.