Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © VTM NIEUWS

De Croo: “Logisch dat we steunmaatregelen voor energie gaan afbouwen”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in ‘VTM NIEUWS’ gezegd dat de steunmaatregelen voor energie, zoals het sociaal tarief, in de komende weken afgebouwd zullen worden. “Door de genomen steunmaatregelen gaan we de komende weken zien dat de voorschotfacturen naar beneden zullen gaan. En als we zien dat de crisis aan het minderen is, dan is het ook logisch dat we die steunmaatregelen zullen afbouwen, zoals we dat met corona ook hebben gedaan.”

221 reacties

 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Mijn voorschotbedrag is zonet verdubbeld na mijn afrekening, terwijl ik 100 euro terugtrek. Luminus verklaart dit doordat de energieprijzen momenteel 'sterk gestegen zijn'. Wie kan daar nog aan uit?
 • David Kopczynski

  1 maand geleden
  Zoals DeCroo letterlijk bedoeld "Het is logisch dat we de hardwerkende burger alles afpakken en zich blauw laten betalen niet rond laten komen elke maand opnieuw maand over houden ipv loon, want mijn zakken moeten gevuld worden.
 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Het zou logischer zijn dat we steunmaatregelen voor ministers en hun vriendjes afbouwen. De Croo staat altijd al lachend 'nonsens' te verkondigen. Het zit in de familie.
 • Geert Peeters

  1 maand geleden
  Zeer juist Yvette, zelfs de energieprijzen zijn momenteel nog meer dan dubbel dan voor de crisis, maar meneer De croo en co. doen alsof alles terug in orde is en heffen lustig wat nieuwe taksen. Er zijn andere zaken die belangrijker zijn: Partijsubsidies kortwieken en het overheidsapparaat saneren: Geen 6 maar slechts 1 regering! Als dat gedaan is, dan mogen ze eens over nieuwe belastingen nadenkenn
 • Yvette Dekleermaeker

  1 maand geleden
  Die De Croo leeft op een andere planet. Alle prijzen swingen de pan uit en als er een daling gebeurt, dan snel wat nieuwe taksen die blijven als prijs teru stijgt. Hopelijk⁰u78
 1. Is een thuisbatterij de moeite waard? Zoveel geld bespaar je per kilowattuur energie die je opslaat
  Mijnenergie

  Is een thuisbatte­rij de moeite waard? Zoveel geld bespaar je per kilowatt­uur energie die je opslaat

  Omwille van de hoge energieprijzen plaatste het voorbije jaar een recordaantal Vlamingen een thuisbatterij. Die populariteit lijkt zich ook in 2023 verder te zetten. Mijnenergie.be vroeg aan Dirk Van Evercooren van ODE, de sectororganisatie voor duurzame energie, en Koen Vanthournout, senior researcher bij VITO en Energyville, voor wie de thuisbatterij een rendabele investering vormt.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.