Zo maak je de echte, originele Gentse waterzooi (en die is lekker decadent!)
Delen per e-mail
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
800 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken gesneden
2 wortels, geschild en in julienne gesneden
1 preiwit, in halve ringen gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 l water + 2 blokjes groentebouillon
600 g verse kabeljauw
klontje boter
150 ml witte wijn
peper en zout
10 g bieslook, fijngesnipperd
2 eieren
200 ml room
Zo maak je het :
1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water in ongeveer 20 minuten.
2. Verhit het water en los er de bouillon in op. Snijd de vis in grote stukken en pocheer ongeveer 2 à 3 minuten. Haal de vis voorzichtig uit de bouillon.
3. Verhit een klontje boter in stoofpot en stoof de ui 5 minuten aan alvorens de overige groenten toe te voegen. Roerbak 3 minuten en blus met de witte wijn. Laat 2 minuten inkoken en voeg dan de bouillon toe. Laat nog 5 à 10 minuten op een zacht vuur pruttelen, of tot de groentjes gaar zijn.
4. Scheid de eieren en klop de dooiers met de room los. Kruid met peper en zout.
5. Draai het vuur laag en voeg het roommengsel toe aan de groenten. Laat enkele minuten indikken, maar zorg ervoor dat de saus niet meer kookt!
6. Verdeel de aardappelen en de vis over diepe borden en giet er telkens een pollepel groentesaus overheen. Werk af met de bieslook.
Nog vis over? Probeer dan zeker skreifilet!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze technische snufjes maken je leven zoveel gemakkelijker
We staan er niet altijd bij stil, maar tal van slimme technologische uitvindingen hebben ons leven al gemakkelijker of entertainender gemaakt. Waar vorige generaties ineens hun leven zagen veranderen door de komst van pakweg walkmans of de Nokia-telefoon, zijn er vandaag andere kleinoden in trek. -
Jobs
Dit worden de uitdagingen voor de ICT-sector in de komende jaren
Vanuit ons kot werken, shoppen, les volgen en eten bestellen. ICT’ers wisten het voorbije coronajaar niet waar eerst gesprongen om al die zaken technisch mogelijk te maken. Maar wat als de pandemie straks voorbij is? Ziet de toekomst er dan nog rooskleurig uit voor de ICT-sector? Jobat.be vroeg het aan Patrick Slaets van technologiefederatie Agoria. -
Lidl
Geef je oud brood een tweede leven als panzanella met kalkoen
Nog nooit van panzanella gehoord? Dan zal je leven nooit meer hetzelfde zijn: de Italiaanse broodsalade is de verukkelijkste manier om harde sneden te redden van de vuilbak. De variaties zijn eindeloos, maar deze versie met zoete aardappel en kalkoen is alvast buonissimo. -
-
Nog beter dan aan de kust: huisbereide mosseltjes met kraakverse salade en salsa
Wij Belgen zijn echte gewoontedieren. Als we mosselen eten kiezen we haast zonder nadenken voor een klassieke bereiding met witte wijn. Terwijl er nog zo veel andere overheerlijke opties zijn! Zoals deze healthy salade met mosseltjes, crunchy croutons en salsa verde. -
Energie
Zonnepanelen versus terugdraaiende teller: Test Aankoop vindt dat Wallonië het veel beter aanpakt
Het arrest van het Grondwettelijk Hof rond de afschaffing van de terugdraaiende teller zorgt nog altijd voor beroering bij de eigenaars van zonnepanelen. Test Aankoop omschreef het Waalse model onlangs als een te volgen voorbeeld voor Vlaanderen. Mijnenergie.be legt uit wat de verschillen zijn met de Vlaamse regeling. -
Lidl
Omdat iederéén zoet is geweest: deze lekkere bladerdeegpakjes maken je sinterklaasfeest compleet
Ondanks de strenge coronamaatregelen heeft de Sint toelating gekregen om naar ons land te komen om brave kinderen thuis van cadeautjes te voorzien. En dat moet gevierd worden! Bladerdeegpakjes met wortel, gehakt en zongedroogde tomaten zijn het geknipte hapje voor deze feestelijke gelegenheid. -
Lidl
Deze homemade wortelhummus wordt hét broodbeleg van het jaar
Op een krokant toastje of zachte boterham, in een wrap of als groentedip, hummus is een echte allrounder. Pimp je kikkekerwtenpuree voor meer variatie met restjes groenten die je in je koelkast vindt. Geroosterde worteltjes zijn onze favoriet, want zij creëren een extra zoete, smeuïge toets.
0 reacties