Smullen tijdens het kamperen: 3 recepten die je op een reisvuurtje kan maken
NINA & LIDLDat je geen viergangendiner klaarmaakt als je gaat kamperen is wel duidelijk, maar toch kan je er een makkelijke en gezonde maaltijd tevoorschijn toveren. Koken op één vuurtje of op een BBQ maakt je creatief. En in de buitenlucht smaakt alles eens zo lekker!
Delen per e-mail
Haute dog: Fastfood op niveau, snel klaar en lekker
Wat heb je nodig:
- 4 boerenworsten
- 4 piccolo's
- 150 g gerookte spekblokjes
- 2 tomaten
- 1/4 ijsbergsalade
- 10 basilicumblaadjes
- klontje bakboter
Voor de saus:
- 3 el mayonaise
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el kappertjes
- 2 kleine augurken, fijngesneden
- 1 el gehakte bieslook
Zo maak je het:
Stap 1: Meng alle ingrediënten voor de saus en zet koel.
Stap 2: Bak het spek krokant in een anti-aanbakpan. Hak de sla en de basilicum fijn en meng er 2/3 van de saus onder. Snij de tomaten in blokjes.
Stap 3: Bak de worsten in wat bakboter goudbruin en gaar. Snij de broodjes open en leg in elk broodje een worst. Beleg met spek, tomaten en sla. Serveer met de resterende saus.
Tip: Bestrooi met cayennepeper voor wat meer pit.
Kleurrijke maïssalade met forel
Wat heb je nodig:
2 maïskolven
1 Pink Lady appel
1 ui
200 g gerookte makreel/forel
1 el olijfolie extra vierge
3 el magere yoghurt
3 el citroensap
2 el gehakte bieslook
peper en zout
1 stokbrood
Zo maak je het:
Stap 1: Snijd de korrels van de maïskolf en kook de korrels in 8 minuten gaar in water. Giet af.
Stap 2: Snij de appel in blokjes en bedruppel met 1 el citroensap. Snipper de ui en haal het vlees van de makreel.
Stap 3: Maak een dressing van de olie, yoghurt en het resterende citroensap en meng alles door elkaar. Voeg de bieslook toe en kruid met peper en zout. Serveer met (geroosterd) stokbrood.
Lekkere groenten op een spiesje
Wat heb je nodig:
- 4 varkensbrochetten
Voor de aardappel-komkommerspiezen:
- 200 g krielaardappelen
- 1 komkommer
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voor de saus:
- sap en rasp van 1 citroen
- 125 ml volle yoghurt
- 1/2 el mosterd
- 2 el gehakte munt + extra om te garneren
- 2 el gehakte bieslook
Zo maak je het:
Stap 1: Snij de aardappelen in twee en kook beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Stap 2: Ontpit de komkommer en snij in middelgrote blokjes. Rijg om beurten een stuk aardappel en een komkommerblokje aan een stokje. Kruid met peper en zout en bedruppel met 1 el olijfolie.
Stap 3: Bak de brochetten goudbruin in de resterende olijfolie. Grill ook de aardappel-komkommerspiesen mooi bruin op de barbecue of in de grillpan. Stap 4: Mix alle ingrediënten voor de saus en serveer bij de spiesen. Garneer met munt.
Tip: De aardappel-komkommerspiezen kun je de dag van tevoren klaarmaken. Zo geniet je in geen tijd van een lekker barbecuegerecht.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
NINA & LIDL
3 recepten om samen te maken met je kinderen
Kinderen vinden koken top! Gerechtjes met mama of papa klaarmaken is niet alleen leuk, ook heel leerrijk. Grijze dagen zijn de gelegenheid om samen met je kinderen de keuken in te duiken. Wat dacht je van worstenbroodjes uit de oven? Of hotdogs met een sausje? We zetten drie recepten voor groot en klein op een rij. -
NINA & LIDL
Verrassend op de BBQ: gegrilde komkommer bij een malse rumpsteak
Rumpsteak is een van de malste en magerste stukken van het rund. De salsa van koriander, peterselie en limoen druppel je over het vlees. Verrassende extra: gegrilde komkommer. Moet je eens proberen! -
Multimedia
Gaat je smartphone te snel stuk? Dit kan je eraan doen
Een gemiddelde gebruiker doet het net geen drie jaar met zijn smartphone voordat hij overgaat naar een nieuwe, zeggen marktonderzoeken. Wil jij liefst dat je smartphone het langer uitzingt? Dan moet je er vooral goed zorg voor dragen. Onze techredacteur geeft vijf belangrijke tips. -
-
Deze technische snufjes maken je leven zoveel gemakkelijker
We staan er niet altijd bij stil, maar tal van slimme technologische uitvindingen hebben ons leven al gemakkelijker of entertainender gemaakt. Waar vorige generaties ineens hun leven zagen veranderen door de komst van pakweg walkmans of de Nokia-telefoon, zijn er vandaag andere kleinoden in trek. -
NINA & LIDL
Lekkere groenten bij de BBQ op een spiesje
Met spiesjes kan je eindeloos variëren. Je kiest namelijk zelf wat je erop schuift. Deze aardappelbrochettes kan je de dag voor de BBQ maken. Lekker handig, want zo heb je de dag zelf tijd om je op het grillen te concentreren en op het maken van heerlijke sausjes. -
Popeye-powerlasagne met spinazie, zalm en zoete aardappel
Het geheim van gezonde voeding? Gevarieerd eten. Dus vergeet even je klassiek lasagnerecept en probeer deze versie met zalm (omega 3!), spinazie (ijzer!) en zoete aardappel (vezels!). En het mooiste is dat je kinderen niet eens zullen proeven dat er zo veel vitamientjes in zitten. -
Lidl
Mandarijnenpunch en pizzakerstboompjes: dit zijn de ingrediënten voor het coolste kinderkerstfeestje
Eigenlijk zijn kinderen op een kerstetentje al tevreden met een handvol chips. Maar het is véél leuker als hun mondjes openvallen wanneer ze hun aperitiefhapjes in het oog krijgen. Deze knappe kerstboompjes hebben 100% zeker dat effect. Geloof ons, zelfs de ouders zullen er jaloers op zijn.