Origineel BBQ'en: zo maak je van merguez een verrassend fris gerecht
Aangeboden door LidlIn de hoop dat we deze zomer vaak de barbecue zullen kunnen aansteken, delen we deze maand verrassende barbecuegerechten. Vandaag: een originele en frisse manier om lamsmerguez te serveren. It's a wrap!
Delen per e-mail
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
200 g hummus
8 lamsmerguez
150 ml azijn
50 g suiker
2 komkommer
1 krop ijsbergsla
4 tortilla-wraps
4 prikkers
Zo maak je het:
1. Gril de lamsmerguez in ongeveer 10 minuten gaar op de barbecue.
2. Verwarm de azijn en de suiker in een steelpannetje tot de suiker volledig opgelost is. Snijd met een dunschiller de komkommer in dunne linten en giet de marinade erover heen. Laat even trekken.
3. Snijd de ijsbergsla in repen.
4. Verwarm de tortilla-wraps volgens de instructies op de verpakking.
5. Besmeer de wraps royaal met hummus en beleg met ijsbergsla, gepekelde komkommer en merguez. Rol strak op, hou dicht met een prikker en serveer onmiddellijk.
Nog meer lekkers op de BBQ? Probeer dan zeker ons gevuld BBQ brood!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Last van een dipje? Na een kop van deze maaltijdsoep voel je je weer kiplekker
Een handvol rijst, herfstgroenten, kip en bouillon, meer heb je eigenlijk niet nodig voor een hartverwarmende maaltijdsoep. Al wordt het nog lekkerder met verse kruiden én een snuifje van het geheime ingrediënt (suiker) erbij. Vaarwel najaarsblues! -
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
Hou dat weekendgevoel nog even vast, met wat zoetigheid als vieruurtje. Deze cake combineert de heerlijke crunch van walnoten met boterzachte, zoete witte chocolade. Heb je even genoeg van al die paaseitjes? Dan is dit recept de ideale afwisseling. -
Lidl
Fougasse uit het vuistje of met salade: zo bak je platbrood met olijven en kaas
Wat heb je nodig? (voor 6 personen) 15 g droge gist 750 g bloem 400 ml lauw water 100 g mix zwarte en groene olijven 100 g zongedroogde tomaten 100 g geraspte emmentaler enkele takjes tijm 4 el olijfolie zout -
-
Lidl
Omdat iederéén zoet is geweest: deze lekkere bladerdeegpakjes maken je sinterklaasfeest compleet
Ondanks de strenge coronamaatregelen heeft de Sint toelating gekregen om naar ons land te komen om brave kinderen thuis van cadeautjes te voorzien. En dat moet gevierd worden! Bladerdeegpakjes met wortel, gehakt en zongedroogde tomaten zijn het geknipte hapje voor deze feestelijke gelegenheid. -
Livios
Toekomstproof renoveren: zo pak je het aan
Een gerenoveerde woning betekent niet alleen een lagere energiefactuur, maar ook een verbetering op vlak van comfort. Wil je graag oud worden in je eigen woning? Dan zijn er enkele punten waar je tijdens je renovatie rekening mee moet houden. Bouwsite Livios geeft enkele tips om ook later thuis te blijven wonen. -
Lidl
Geen zin in een saaie boterham 's middags? Deze lunch kleurt je dag!
Kleurrijk, lekker en gezond: deze gevulde pistolets zijn de ideale lunch voor wie graag wat afwisseling heeft. Stevig genoeg om de rest van de namiddag door te komen én ook een reden om de tijd te nemen om van je lunchpauze te genieten aan tafel in plaats van achter je computer. Wedden dat je aftelt tot klokslag twaalf? -
Wielrennen2
Niet iedereen start in de drie heuvelklassiekers, wie rijdt de komende week waar?
Het Ardense drieluik staat voor de deur. De Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn traditioneel de slotakkoorden van het klassieke wielervoorjaar. Wie komt nog waar in actie? En wie zijn dus geschikte transfers in jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Een blik op de programma’s van de toppers.
0 reacties