In dertig minuten een heerlijk diner op de BBQ: frisse taboulé met gehaktballen
Aangeboden door LidlIn de hoop dat we deze zomer vaak de barbecue zullen kunnen aansteken, delen we deze maand verrassende barbecuegerechten. Voor een volwaardig gegrild diner hoef je geen uren in de weer te zijn, al na een halfuurtje tover je deze frisse couscous met gehaktballetjes en een yoghurtdressing op tafel.
Delen per e-mail
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
240 g couscous
1 bosje platte peterselie
takjes munt
4 tomaten
1/2 citroen
olijfolie
peper en zout
8 minigehaktbalbrochettes
10 g bieslook
250 g yoghurt op Griekse wijze
Zo maak je het:
1. Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking klaar.
2. Hak de platte peterselie en enkele takjes munt heel fijn.
3. Ontpit de tomaten en snijd in heel fijne blokjes.
4. Pers het sap van de citroen.
5. Maak met de vork de couscouskorreltjes los. Meng er de peterselie, de munt, de tomatenblokjes, het citroensap en een flinke geut olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.
6. Grill de minigehaktbalbrochettes in 3 à 4 minuten aan beide kanten op de BBQ gaar.
7. Hak de bieslook fijn en meng met de yoghurt op Griekse wijze en een geutje olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
8. Serveer de couscous met de minigehaktbalbrochettes en de yoghurtdressing.
Weet je wat nog heerlijk is bij onze Griekse yoghurt? Onze calamares!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Drive
Offroaden duur? Deze wagens bewijzen het tegendeel
Hoewel SUV’s en crossovers steeds populairder worden, zijn er slechts weinigen die echt kunnen uitblinken al terreinwagen. Veel onder hen beschikken zelfs niet over vierwielaandrijving. Met welke wagens kan je ook wat plezier maken in de modder? HLN Drive zocht het uit -
Lidl
Eendenborst met portosaus: over dit kerstmaal wordt nog jaren nagepraat
Het is maar één keer per jaar Kerstmis, dus dan mag je alles uit de keukenkast halen om je gezin te verwennen. Door hen eendenborst met portosaus te serveren, bijvoorbeeld. Voor een gerecht met zo veel restaurantallures is het recept trouwens best behapbaar! -
Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires
Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go! -
-
Sparen
Een nieuwe wagen kopen? Zo kies je de goedkoopste autolening
Weinig mensen hebben genoeg spaarreserve om een nieuwe wagen in één ruk te kunnen bekostigen. Met een autolening moet je niet direct het volledige bedrag betalen, maar los je maandelijks een beetje af. Bijkomend voordeel: autoleningen zijn behoorlijk betaalbaar op dit moment. Spaargids.be gaat na hoe je de goedkoopste vindt. -
Lidl
Als je je zalm zo bereidt waan je je op restaurant
Een stukje zalm op je bord is altijd een beetje feest. Maak je de vis klaar met pasta, geroosterde kerstomaten, citroen en een fikse portie kruiden dan wordt het een echt smaakbommetje, dat niet zou misstaan op de kaart van een restaurant. -
Lidl
Mandarijnenpunch en pizzakerstboompjes: dit zijn de ingrediënten voor het coolste kinderkerstfeestje
Eigenlijk zijn kinderen op een kerstetentje al tevreden met een handvol chips. Maar het is véél leuker als hun mondjes openvallen wanneer ze hun aperitiefhapjes in het oog krijgen. Deze knappe kerstboompjes hebben 100% zeker dat effect. Geloof ons, zelfs de ouders zullen er jaloers op zijn. -
Lidl
Voor deze vol-au-veggie vallen zelfs vleeseters in het zwijm
Hoezo, vol-au-vent kan je alleen maken met vlees? Vervang de kip door tofu en de balletjes door vegetarisch gehakt, en je krijgt een verrassende veggie variant die minstens even lekker smaakt en véél minder werk vraagt. Wedden dat het een blijvertje wordt in elke keuken?
0 reacties