Een vederlicht aspergesoepje transformeer je tot een royale lekkernij met deze twee trucjes
Aangeboden door LidlIn mei zijn asperges het allerlekkerst, dus natúúrlijk gaan we er deze maand mee aan de slag. Dit aspergesoepje vormt een heerlijke lunch an sich, maar kan je met grijze garnalen en een geprakt eitje tot een wow-gerecht maken.
Delen per e-mail
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 kg witte asperges
2 l water
4 groentebouillonblokjes
4 eieren
2 uien
boter
10 g bieslook
100 ml room
200 g grijze garnalen
peper en zout
Zo maak je het:
1. Schil de asperges en breek het houterige uiteinde van elke asperge af.
2. Vul een grote kookpot met het water en voeg de bouillonblokjes, de aspergeschillen en uiteindes toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
3. Kook de eieren in een andere kookpot in 10 minuten hard.
4.Versnipper de uien en snijd de asperges fijn. Houd de aspergepunten apart.
5. Verwarm een klontje boter in een grote kookpot en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de aspergestukjes (behalve de topjes) toe en stoof 2 minuten verder.
6. Zeef de bouillon en voeg toe aan de groenten. Laat 20 minuten zachtjes koken.
7. Blancheer ondertussen de aspergepunten 2 à 3 minuten in kokend water, of tot ze beetgaar zijn.
8. Pel de eieren en prak met een vork grof. Versnipper de bieslook.
9. Mix de soep en voeg de room toe. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
10. Schep de soep in kommen en werk af met de bieslook, de aspergepunten, het geprakt ei en de garnalen.
Zin in meer asperges? Probeer dan onze pizza met witte asperges!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wielrennen
Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting. -
Lidl
Met deze verse kaasballetjes erbij wordt wortelstoemp een waar feestmaal
Hoe maak je een doordeweeks bord wortelstoemp net dat tikkeltje specialer? Begin met je ui, wortelen en aardappelen te roerbakken om de smaak te versterken. Breng ze vervolgens aan de kook met een bosje verse tijm. En serveer er als kers op de taart een portie huisgemaakte kaasballetjes bij! -
Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires
Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go! -
-
Lidl
Zo heb je je pasta nog nooit geproefd: vervang de klassieke saus eens door fazantragu
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 4 fazantfilets 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2 wortelen 300 g champignons 2 el fijngehakte peterselie 1/2 citroen 125 ml witte wijn 250 ml kippenbouillon ( 1/2 blokje kippenbouillon + 250 ml heet water) 100 g rauwe ham 400 g tagliatelle 30 g Parmezaanse kaas olijfolie -
Lidl
Ga voor en exotisch eindejaar met feestgourmet en patatas bravas
Niets is zo hartverwarmend als een heerlijk avondje gourmetten op een koude winteravond. Zeker als je patatas bravas serveert als bijgerecht om je menu een zonnige, zuiderse toets te geven. -
Lidl
Deze hartige fetataart brengt de summervibes terug op je bord
We proudly present: de lekkerste manier om de zomer even terug te halen! Dankzij de combinatie van olijfjes en olijfolie, feta en crunchy pistachenoten in deze bladerdeegtaart waan je je al na één hap onder de Griekse zon. -
Lidl
Til je hotdog naar een hoger niveau, met witte pens en een fris appel-komkommerslaatje
Fan van Amerikaans fastfood? We get it! Niets zo smakelijk dan een worstje tussen een kraakvers broodje. Maar een gewone hotdog krijgt plots het allure van een driesterrensnack, door te kiezen voor witte pens en hem te serveren met een fris appel-komkommerslaatje en een verrassende dressing.
0 reacties