Schepen voor Sport Peter Wouters (N-VA) huldigde samen met leden van AVOS de nieuwe sanitaire blok in.
Volledig scherm
Schepen voor Sport Peter Wouters (N-VA) huldigde samen met leden van AVOS de nieuwe sanitaire blok in. © RV

Stad investeert 300.000 euro in sanitaire blok aan Ekerse Putten

EkerenZaterdag opende Sporting A samen met duikclub AVOS een nieuwe sanitaire unit aan de Ekerse putten van recreatiedomein Muisbroek. De moderne infrastructuur, met een kostprijs van 300.000 euro, biedt de sportduikers twee omkleedruimtes en twee toiletten nabij de aanpalende steiger. 

 1. Reggae-hiphop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperiode van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Reg­gae-hip­hop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperi­o­de van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”

  “Wah, waaaah, wah was da?” Het klinkt wellicht nog bekend in de oren van iedereen in en rond de Koekenstad die zich de afgelopen decennia met reggae en hiphop bezig hield. Tien jaar na hun laatste album komt de vijfkoppige reggae-hiphop-formatie ‘Wahwahsda’ rond ‘Sput’ en ‘Wally’ - gekend van Tourist LeMC - met nieuw werk én plannen voor nieuwe liveshows. “Onze nieuwe single gaat over de zoektocht naar een plek voor jezelf in de wereld, en dat dat perfect oké is.”
 2. Een playbackende Bart De Wever naast De Strangers, een montere Bob Cools en heel veel gelukkige koppels: dit was de inauguratie van het gerestaureerde stadhuis
  PREMIUM
  Antwerpen

  Een playbacken­de Bart De Wever naast De Strangers, een montere Bob Cools en heel veel gelukkige koppels: dit was de inaugura­tie van het gerestau­reer­de stadhuis

  Zaterdag 18 juni markeert een nieuw begin voor de koekenstad. Na vier jaar restauratiewerken vierden honderden Antwerpenaren de heropening van het stadhuis met een groot volksfeest. Het bier vloeide, ex-burgemeester Bob Cools sprak en huidig burgemeester Bart De Wever zong met De Strangers vanop het balkon: “Nu kunnen koppels met een goed huwelijk dat hier eindelijk opnieuw bezegelen met een Bolleke.”
 3. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”