Het omstreden beeld wordt weggehaald.
Volledig scherm
Het omstreden beeld wordt weggehaald. © Ilse De Schutter/RV

Omstreden beeld van Leopold II weggehaald uit dorpskern van Ekeren

In Ekeren is het standbeeld van Leopold II, dat de voorbije weken verschillende keren werd gevandaliseerd, dinsdagmorgen weggehaald. Het zwaar beschadigde beeld wordt gereinigd en gerestaureerd in het Antwerpse Middelheimmuseum. De kans dat het ooit naar het dorpscentrum van Ekeren terugkeert, is zeer klein.

 1. Schilde solidair: inzamelactie van elektrotoestellen gestart voor slachtoffers watersnood in Rochefort
  Schilde

  Schilde solidair: inzamelac­tie van elektrotoe­stel­len gestart voor slachtof­fers watersnood in Rochefort

  Verschillende hulpacties worden op poten gezet voor gebieden getroffen door de overstromingen in ons land. Schilde doet dat voor de stad Rochefort in de provincie Namen. Burgers kunnen sinds maandagmiddag elektrotoestellen binnenbrengen in Den Bieshof aan het Kerkplein. “Ter plaatse hulp gaan bieden is wat moeilijk, maar door deze oven en broodrooster te schenken, kan ik alsnog mijn steentje bijdragen”, vertelt Helga Van Uffelen (50) uit Zoersel.
 2. Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achterbroek’ (maar aan de inwoners van Achterbroek: het ging maar om een spelletje)
  Kalmthout/Wuustwezel/Achterbroek

  Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achter­broek’ (maar aan de inwoners van Achter­broek: het ging maar om een spelletje)

  Achterbroek werd op 1 juli 1871, exact 150 jaar geleden dus, uitgeroepen tot zelfstandige parochie. Dat gebeurde niet zomaar zonder slag of stoot want zowel Kalmthout als Wuustwezel hielden het jaren tegen. Met het spel ‘Slag om Achterbroek’ nemen Hilde en Ann Francken iedereen mee door de geschiedenis van Achterbroek. Woensdag namen enkele schepenen uit beide gemeenten het op tegen een derde team van de Kerkraad van Achterbroek. Kalmthout speelde al meteen vals, want ze daagden met drie op. En Wuustwezel: die namen wraak want ze wonnen.
 1. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

  Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”
 2. Op reis deze zomer ? Coronatest laten afnemen kan op afspraak op drie locaties
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Op reis deze zomer ? Coronatest laten afnemen kan op afspraak op drie locaties

  Na maandenlang thuis te zitten, hebben veel mensen deze zomer een buitenlandse reis geboekt. De koffers zijn alvast gepakt en de tickets liggen klaar op tafel, maar voor veel bestemmingen heb je ook een negatieve coronatest nodig om te mogen vertrekken. De inwoners van Brasschaat, Brecht, St.Job, Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel, Stabroek, Schoten, Schilde, Malle, Zoersel of Ekeren kunnen daarvoor terecht in het AZ Klina en de oude brandweerkazerne in Kalmthout. Ook in het AZ Malle is er een Testcentrum Voorkempen.