Het beeld van Leopold II in het dorpscentrum van Ekeren is voor de derde keer op korte tijd het mikpunt van vandalen geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van Leopold II in het dorpscentrum van Ekeren is voor de derde keer op korte tijd het mikpunt van vandalen geworden. © Klaas De Scheirder

Na graffiti en rode verf nu brandstichting aan omstreden beeld van Leopold II: “Monument moet sowieso tijdelijk weg”

Het beeld van Leopold II in de dorpscentrum van Ekeren is voor de derde keer in korte tijd het mikpunt van vandalen geworden. De daders staken het omstreden monument woensdagnacht in brand. Alles wijst erop dat ze zich lieten inspireren door de protesten over rassengeweld in de Verenigde Staten. Het Ekerse districtsbestuur wil het zwaar beschadigde beeld nu weg. “Tijdelijk of definitief, daar zijn we nog niet uit.”

 1. Nederlanders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internationale autozwendel”
  Knokke/Antwerpen

  Nederlan­ders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internatio­na­le autozwen­del”

  Vier Nederlanders riskeren in de Brugse rechtbank tot acht jaar cel voor de diefstal van acht Range Rovers in het Antwerpse. Twee diefstallen in Knokke mislukten dan weer. Volgens het Openbaar Ministerie hielden de mannen zich bezig met internationale autozwendel. “Slechts drie wagens konden teruggevonden worden”, stelde de procureur.
 2. Rockparty London Calling kent doorstart: “De snelste manier om in een vreemde stad te integreren? Organiseer je eigen feest”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Rockparty London Calling kent doorstart: “De snelste manier om in een vreemde stad te integreren? Organiseer je eigen feest”

  Wie pakweg de afgelopen zeven jaar een stapje heeft buitengezet in het Antwerpse nachtleven heeft wellicht wel eens van London Calling gehoord. Het indie en rock-‘n-roll-concept groeide uit van cultfeest in Bar Venetië tot vaste waarde in muziekclub Ampere. Voor al wie houdt van alles wat tussen The Beatles en Arctic Monkeys zweeft. Eind deze maand wordt de doorstart gevierd met het twintigjarig bestaan van ‘Is This It’ van indierock-pioniers The Strokes. “Iedere puber heeft wel zo’n album dat zijn leven verandert, bij mij was het dit.”
 1. Team Belgium haalt zilver op het WK onderwaterfotografie in Portugal met prachtige foto van schorpioenvis
  ANTWERPEN

  Team Belgium haalt zilver op het WK onderwater­fo­to­gra­fie in Portugal met prachtige foto van schorpioen­vis

  Negentig minuten onder in de Atlantische Oceaan, aan het Portugese eiland Madeira, op zoek naar dat ene mooie beeld, en dan klik, vastgelegd. Fotograaf Filip Staes en assistent Thomas Van Puymbroeck wonnen zilver op het WK onderwaterfotografie met hun visportret van de schorpioenvis. “Met hoge golven en windstoten van zes beaufort waren de omstandigheden niet gemakkelijk, maar we hebben het er goed vanaf gebracht.”
 2. Meer dan 60 fake events om valse tickets te verkopen: Daft Punk Tribute Night erg populair bij oplichters
  ANTWERPEN

  Meer dan 60 fake events om valse tickets te verkopen: Daft Punk Tribute Night erg populair bij oplichters

  “Meer dan zestig, en dan ben ik gestopt met tellen.” Zoveel valse evenementen staan er op Facebook van de Daft Punk Tribute Night in Antwerpen eind november. Het doel van die snoodaards? Zo veel mogelijk mensen oplichten door valse tickets te verkopen. Het is een fenomeen waar heel wat eventpromotors mee te maken krijgen de laatste tijd. Ook Sportpaleis waarschuwde daar eerder dit jaar al voor.