Het beeld van Leopold II in het dorpscentrum van Ekeren is voor de derde keer op korte tijd het mikpunt van vandalen geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van Leopold II in het dorpscentrum van Ekeren is voor de derde keer op korte tijd het mikpunt van vandalen geworden. © Klaas De Scheirder

Na graffiti en rode verf nu brandstichting aan omstreden beeld van Leopold II: “Monument moet sowieso tijdelijk weg”

Het beeld van Leopold II in de dorpscentrum van Ekeren is voor de derde keer in korte tijd het mikpunt van vandalen geworden. De daders staken het omstreden monument woensdagnacht in brand. Alles wijst erop dat ze zich lieten inspireren door de protesten over rassengeweld in de Verenigde Staten. Het Ekerse districtsbestuur wil het zwaar beschadigde beeld nu weg. “Tijdelijk of definitief, daar zijn we nog niet uit.”

 1. Vrienden fietsen 2.000 kilometer voor Lia (4), die lijdt aan zeldzaam syndroom: “Wij willen lotgenoten verenigen”
  Essen/Kalmthout

  Vrienden fietsen 2.000 kilometer voor Lia (4), die lijdt aan zeldzaam syndroom: “Wij willen lotgenoten verenigen”

  Hans Blommaert (41) en Katinka Theuns (21) uit Essen vertrekken volgende zondag voor een fietstocht van zo’n 2.000 kilometer naar Santiago de Compostella. Met hun tocht – die Hans maakt met een zelf in elkaar gestoken fiets – willen ze geld inzamelen voor de ouders van de kleine vrolijke hartendief Lia (4) uit Kalmthout. Het meisje lijdt aan het syndroom Kabuki waardoor ze trager ontwikkelt. De ouders willen een vzw oprichten om lotgenoten samen te brengen en informatie te bundelen.
 2. Nieuwe campus Excelsior Mariaburg feestelijk geopend: “Zonder fusie hadden we dit niet kunnen waarmaken”
  BRASSCHAAT

  Nieuwe campus Excelsior Mariaburg feestelijk geopend: “Zonder fusie hadden we dit niet kunnen waarmaken”

  Nadat de twee voetbalploegen Koninklijk Mariaburg VK en KFC Excelsior Kaart uit Brasschaat fuseerden eind 2018, heeft de fusieclub nu eindelijk ook een nieuwe campus. De club investeerde met hulp van de gemeente ruim 860.000 euro in nieuwe kleedkamers en een duurzaam kunstgrasveld. Zaterdag werden het veld en de nieuwbouw feestelijk geopend met tal van symbolische wedstrijden.
 1. Schilde solidair: inzamelactie van elektrotoestellen gestart voor slachtoffers watersnood in Rochefort
  Schilde

  Schilde solidair: inzamelac­tie van elektrotoe­stel­len gestart voor slachtof­fers watersnood in Rochefort

  Verschillende hulpacties worden op poten gezet voor gebieden getroffen door de overstromingen in ons land. Schilde doet dat voor de stad Rochefort in de provincie Namen. Burgers kunnen sinds maandagmiddag elektrotoestellen binnenbrengen in Den Bieshof aan het Kerkplein. “Ter plaatse hulp gaan bieden is wat moeilijk, maar door deze oven en broodrooster te schenken, kan ik alsnog mijn steentje bijdragen”, vertelt Helga Van Uffelen (50) uit Zoersel.