Een helder luchtbeeld van de omgeving rond de Sint-Lambertuskerk, het centrum van Ekeren.
Volledig scherm
Een helder luchtbeeld van de omgeving rond de Sint-Lambertuskerk, het centrum van Ekeren. © frederik beyens

Hoe moet dorpshart van Ekeren eruitzien? Inwoners kunnen ideeën spuien tot 15 juni

EkerenTot 15 juni kunnen de Ekerenaren hun zegje doen over de ontwerpvoorstellen voor een facelift van de omgeving rond de Sint-Lambertuskerk. Je moet er dus snel bij zijn.

 1. Antwerpenaren Els en Johan stellen hun bos ter beschikking voor gestrande jeugdbewegingen: “Zelf een stormkamp meegemaakt, dus we wisten dat we iets moesten doen”
  Antwerpen/Kapellen

  Antwerpena­ren Els en Johan stellen hun bos ter beschik­king voor gestrande jeugdbewe­gin­gen: “Zelf een stormkamp meegemaakt, dus we wisten dat we iets moesten doen”

  “Als er nog een scoutsgroep in nood is en op zoek is naar een kampterrein: wij kunnen een stuk bos met wei vrijmaken in Putte-Kapellen. ” Deze oproep lanceerde Els Hofkens nadat jeugdbewegingen door de hevige regenval hun kampen in het water zagen vallen. En met succes: op Facebook werd het bericht al meer dan 9.700 keer gedeeld: “Ik heb zelf ook een stormkamp meegemaakt, dus ik wist dat ik iets moest doen.”
 2. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”