De Ekerse vrouwen van Fanny Pak wonnen het WK hiphop in Frankrijk.
Volledig scherm
De Ekerse vrouwen van Fanny Pak wonnen het WK hiphop in Frankrijk. © rv

Ekerse vrouwen worden wereldkampioen hiphop in Frankrijk: “Totaal onverwacht, we dansen puur voor het plezier”

EkerenJoke Demolder (30), Iris Renty (37), Joke Berton (38), Randi Buvens (31) en Sylvie Meijers (36) mogen zich sinds zaterdag wereldkampioen noemen in de categorie Senior Small Crew van de wedstrijd Hip Hop Unite. De dames, met de groepsnaam Fanny Pak, volgen dansles bij Dance & Show Academy in Ekeren en mochten in Agen (Frankrijk) de overwinning op hun naam schrijven. “Wij zijn gewoon een groep vriendinnen die zich wil amuseren op de dansvloer.”

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.