Sergeant Roy Hare (94) van het Essex Scottish regiment of Canada schudt de hand van districtsburgemeester Koen Palinckx. Op het Canadezenplein staat de Howitzer, een type kanon dat veel gebruikt werd tijdens WOII door de geallieerden.
Volledig scherm
Sergeant Roy Hare (94) van het Essex Scottish regiment of Canada schudt de hand van districtsburgemeester Koen Palinckx. Op het Canadezenplein staat de Howitzer, een type kanon dat veel gebruikt werd tijdens WOII door de geallieerden. © Klaas De Scheirder

Ekeren herdenkt zaterdag bevrijding aan Canadezenplein

EkerenOp 4 oktober 1944 werd Ekeren bevrijd door het Essex Scottish regiment van de 2nd Canadian Infantry Division. Om de bevrijding te herdenken, organiseert het districtsbestuur een hulde aan het monument op het Canadezenplein op 1 oktober om 11.15 uur.

  1. Stad stapt nog niet af van hoofddoek voor leraars: “Maar dat kan in de toekomst veranderen”
    Antwerpen

    Stad stapt nog niet af van hoofddoek voor leraars: “Maar dat kan in de toekomst veranderen”

    Het Antwerps stadsbestuur is niet van zins om het verbod op het dragen van de hoofddoek in het stedelijk onderwijs af te schaffen. Bevoegd schepen Jinnih Beels (Vooruit) wil loyaal blijven aan de afspraken in het bestuursakkoord. “Maar het debat moet zeker worden gevoerd. Het verbod kan in de verdere toekomst opgeheven worden, wat in lijn ligt met hoe mijn partij ernaar kijkt.”