Lore Torfs begint met twee vriendinnen aan de tweedaagse van 50 kilometer. Overnachten doen ze in Deurne in een tent, op een plek waar het normaal niet toegestaan is om te kamperen.
Volledig scherm
Lore Torfs begint met twee vriendinnen aan de tweedaagse van 50 kilometer. Overnachten doen ze in Deurne in een tent, op een plek waar het normaal niet toegestaan is om te kamperen. © RV

200 wandelaars wagen zich aan stadssafari: “Benieuwd waar we vannacht gaan slapen”

Ekeren‘Wandelen langs weggetjes waar je normaal nooit komt’: dat is de formule van de stadssafari, een initiatief van het Regionaal Landschap de Voorkempen en Trage Wegen vzw. Deze laatste stippelde gezinsvriendelijke wandellussen uit in de stadsrand rond Antwerpen om deze te herontdekken: “Wandelen rond de stad kan ook uitdagend zijn.”

 1. De mysterieuze verdwijning van de eerste ‘Wolf van Kalmthout’: overleden door ziekte, doodgeschoten of gewoon van de radar verdwenen?
  PREMIUM
  Kalmthout/Turnhout

  De mysterieu­ze verdwij­ning van de eerste ‘Wolf van Kalmthout’: overleden door ziekte, doodgescho­ten of gewoon van de radar verdwenen?

  De kans is groot dat er een tweede wolf op weg is naar onze contreien, maar ondertussen is al maanden niks meer gehoord van de eerste, die in het voorjaar tijd doorbracht in onder meer Turnhout, Kalmthout en Merksplas. Vooral in Kalmthout hield hij lelijk huis na een tocht van Duitsland over Nederland tot bij ons. Sinds 5 mei is hij van de radar verdwenen. Voor Jan Loos van Welkom Wolf is het duidelijk. “Hij heeft Kalmthout nooit levend verlaten.”
 1. Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreukelingen en wereldwijde ziektes actueler dan ooit”
  ANTWERPEN

  Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreu­ke­lin­gen en wereldwij­de ziektes actueler dan ooit”

  Regisseur Reinhilde Decleir bevaart met haar sociaal theater Tutti Fratelli de stormachtige zee met het nieuwe stuk ‘De Hoop’ dat volgende week in première gaat. Schrijver Erik Vlaminck herwerkte dit honderdtwintig jaar oud zeemansverhaal naar een toegankelijk, plat Antwerps stuk. “Een metafoor voor de sociale strijd tegen het grootkapitaal die ook vandaag nog gestreden wordt.”
 2. Kinderopvang Pinkeltje opent vierde vestiging in ‘mierenklassen’ aan Diesterweg
  Kalmthout/Kapellen

  Kinderop­vang Pinkeltje opent vierde vestiging in ‘mieren­klas­sen’ aan Diesterweg

  Nog voor de zomer opent gemeente Kalmthout – in samenwerking met een private partner – een nieuw kinderopvanginitiatief op domein Diesterweg. Die groepsopvang zal plaats bieden aan 36 kinderen tussen 0 en 3 jaar. Het lokaal bestuur stelt daarvoor het gebouw ‘Mierenklassen’ in Diesterweg via concessie ter beschikking aan het Pinkeltje. Die hebben in Kapellen al drie vestigingen.