1. Jeugd op wieltjes zoeft over bocht- en bultparcours: “Je gaat kei snel!”
  Stabroek

  Jeugd op wieltjes zoeft over bocht- en bultpar­cours: “Je gaat kei snel!”

  De hobbels en kombochten van de mobiele pumptrack aan de Berkenlaan-Cederlaan-Essenlaan in Hoevenen (Stabroek) vallen in de smaak. Tien jeugdige steppers en skaters leefden zich maandagnamiddag uit op het ovaal parcours, dat er nog een maand staat. De toekomst voor de straatsporters in Stabroek ziet er rooskleurig uit: het lokaal bestuur wil tegen het najaar van 2022 een heuse ‘urban zone’ creëren.
 2. Ondanks autisme is Jaro (18) aan de slag als jobstudent magazijnier bij ZEB: “Een goede leerschool”
  PREMIUM
  Schoten/Ekeren

  Ondanks autisme is Jaro (18) aan de slag als jobstudent magazij­nier bij ZEB: “Een goede leerschool”

  ZEB biedt deze zomer jongeren met een beperking of chronische ziekte een boeiende job. Voor dit pilootproject slaat de kledingketen de handen in elkaar met HR-bedrijf Onbeperkt Jobstudent. Ook de 18-jarige Jaro Verlinden uit Ekeren mocht aan de bak: de jongen met autismespectrumstoornis kon in juli als jobstudent zijn eerste werkervaring opdoen in het magazijn van de ZEB-winkel aan de Bredabaan in Schoten.
 1. Legendarische Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”
  PREMIUM
  Beveren/Antwerpen

  Legendari­sche Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”

  Bijna honderd jaar lang was El Valenciano in Antwerpen dé winkel waar liefhebbers van de Spaanse keuken hun jamón en benodigdheden voor een paella kwamen kopen. Onder meer Wannes Van de Velde en Matthias Schoenaers waren vaste klanten en zelfs koningin Fabiola kwam er over de vloer. Vijf jaar na de sluiting blazen uitbaters Robert Lorrain en Sigrid Aesseloos de zaak nu nieuw leven in, niet langer in Antwerpen, maar 20 kilometer verderop in Beveren.
 2. Schilde solidair: inzamelactie van elektrotoestellen gestart voor slachtoffers watersnood in Rochefort
  Schilde

  Schilde solidair: inzamelac­tie van elektrotoe­stel­len gestart voor slachtof­fers watersnood in Rochefort

  Verschillende hulpacties worden op poten gezet voor gebieden getroffen door de overstromingen in ons land. Schilde doet dat voor de stad Rochefort in de provincie Namen. Burgers kunnen sinds maandagmiddag elektrotoestellen binnenbrengen in Den Bieshof aan het Kerkplein. “Ter plaatse hulp gaan bieden is wat moeilijk, maar door deze oven en broodrooster te schenken, kan ik alsnog mijn steentje bijdragen”, vertelt Helga Van Uffelen (50) uit Zoersel.
 1. Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfestival Het Veld pakt uit met Sportpaleis-vuller
  ANTWERPEN

  Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfesti­val Het Veld pakt uit met Sportpa­leis-vul­ler

  Na comedy, kindertheater, alternatieve concerten en feestjes pakt zomerfestival Het Veld nu ook uit met Vlaams populair en Sportpaleis-vullers. In augustus komt Soulsister met een aangepaste bezetting naar het festival en een maand later ook Stan Van Samang, voor het eerst sinds corona mét volledige liveband. “Iets waar de fans al zo lang naar uitkijken, en Stan en de zijnen ook.”
 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Leon Daelemans (72) nam in München deel aan de Olympische Spelen: “De aanslag op de Israëlische ploeg gebeurde vlak naast ons paviljoen”
  Wielrennen bijna vergeten olympiërs

  Leon Daelemans (72) nam in München deel aan de Olympische Spelen: “De aanslag op de Israëli­sche ploeg gebeurde vlak naast ons paviljoen”

  De naar Antwerpen uitgeweken Limburger Leon Daelemans nam één keer deel aan de Olympische Spelen: in 1972 in München. Daelemans werd er met de Belgische ploeg twaalfde in de ploegenachtervolging. “Dat was mijn favoriete discipline op de piste”, vertelt de ex-renner uit Ekeren. “Ik heb in mijn sportieve loopbaan heel wat internationale kampioenschappen meegemaakt, maar de Spelen waren uniek. Je voelde je echt deel van een grote sportieve gemeenschap.”
 1. Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”
  ANTWERPEN

  Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”

  Het hiphopfestival Fire Is Gold op de Middenvijver in Antwerpen maakte woensdagochtend eindelijk de eerste namen bekend voor het festival op 4 september. Damso, nationale trots in de wereldwijde hiphop-scene, zal het hoofdpodium headlinen. Verder haalt het festival met onder andere Bizzey, Broederliefde, Dystinct en Freddie Konings het beste van wat België en Nederland te bieden heeft qua hiphop naar de Koekenstad.
 2. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”
 1. Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

  Het Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”
 2. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

  Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”
 1. Nieuwe campus Excelsior Mariaburg feestelijk geopend: “Zonder fusie hadden we dit niet kunnen waarmaken”
  BRASSCHAAT

  Nieuwe campus Excelsior Mariaburg feestelijk geopend: “Zonder fusie hadden we dit niet kunnen waarmaken”

  Nadat de twee voetbalploegen Koninklijk Mariaburg VK en KFC Excelsior Kaart uit Brasschaat fuseerden eind 2018, heeft de fusieclub nu eindelijk ook een nieuwe campus. De club investeerde met hulp van de gemeente ruim 860.000 euro in nieuwe kleedkamers en een duurzaam kunstgrasveld. Zaterdag werden het veld en de nieuwbouw feestelijk geopend met tal van symbolische wedstrijden.
 2. Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboarden, wandelen onder de grond of naar het noorderlicht kijken
  PREMIUM

  Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboar­den, wandelen onder de grond of naar het noorder­licht kijken

  De regioredactie van HLN geeft de hele zomer de beste tips prijs voor een fantastische dagtrip in eigen land. Antwerpen heeft heel wat klassiekers voor je in petto, zoals het MAS, de Hobokense Polder of Park Spoor Noord, maar wist je dat je in de Koekenstad ook kan wakeboarden, wandelen in de ondergrondse ruien of naar het noorderlicht kan kijken? Wij lijsten de acht leukste tips op voor een onvergetelijke dagtrip in Antwerpen.
 3. “Zwart goud in bananendozen”: hotelmedewerkers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  “Zwart goud in bananendo­zen”: hotelmede­wer­kers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station

  Het loopt erg goed voor de tweedehands vinylshop Bananarama in het Centraal Station. Hotelreceptionisten Jorden (37) en Guido (44) kwamen zonder werk te zitten door de pandemie en wisselden het geweer dan maar van schouder via hun gemeenschappelijke passie: muziek. “Er is een heropleving in de leegstaande diamantenwinkels in het station, wij maken daar graag deel van uit.”
 4. Ekerse Eline (25) maakt vegan kaarsen waarvan deel van de opbrengst naar goede doel gaat: “Zelf al veel dierbaren aan kanker verloren”
  Ekeren

  Ekerse Eline (25) maakt vegan kaarsen waarvan deel van de opbrengst naar goede doel gaat: “Zelf al veel dierbaren aan kanker verloren”

  Het begon als tijdverdrijf tijdens de lockdown, maar Eline Praet (25) zag al snel potentieel in haar creaties. Eigenhandig maakt ze kaarsen uit vegan soja was, al breidde ze intussen uit met juwelen en onderleggers. Haar assortiment verkoopt ze sinds kort op haar nieuwe webshop Texture. Per verkocht item doneert ze één euro aan Kom Op Tegen Kanker: “Ik ben zelf jammer genoeg al een paar mensen in mijn dichte omgeving verloren aan kanker”, vertelt de jonge onderneemster.
 1. Antwerpenaren Els en Johan stellen hun bos ter beschikking voor gestrande jeugdbewegingen: “Zelf een stormkamp meegemaakt, dus we wisten dat we iets moesten doen”
  Antwerpen/Kapellen

  Antwerpena­ren Els en Johan stellen hun bos ter beschik­king voor gestrande jeugdbewe­gin­gen: “Zelf een stormkamp meegemaakt, dus we wisten dat we iets moesten doen”

  “Als er nog een scoutsgroep in nood is en op zoek is naar een kampterrein: wij kunnen een stuk bos met wei vrijmaken in Putte-Kapellen. ” Deze oproep lanceerde Els Hofkens nadat jeugdbewegingen door de hevige regenval hun kampen in het water zagen vallen. En met succes: op Facebook werd het bericht al meer dan 9.700 keer gedeeld: “Ik heb zelf ook een stormkamp meegemaakt, dus ik wist dat ik iets moest doen.”