Dolle vreugde bij de Italianen na de strafschoppenreeks.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolle vreugde bij de Italianen na de strafschoppenreeks. © AFP

“We zijn allemaal Fratelli d’Italia”: onze chef voetbal vindt Italië, dat swingt en durft, een mooie kampioen

EK voetbalLangs de route van de elfmeters. Fratelli d’Italia. Waren we dat niet allemaal – aan het begin van de pandemie? Toen we het land zagen kreunen onder de miserie. Toen we mensen zagen lijden op de gangen van ziekenhuizen. Vandaag is Italië groen! Vandaag is de Squadra Europees kampioen!

19 reacties

 • Razi Duymazlar

  1 jaar geleden
  Achteraf kritiek geven, kunnen wij toch zo goed, maar
 • Christiaan GOETHALS

  1 jaar geleden
  Chiellini is een sterke kerel, onbestraft sleuren, stampen, trekken en vasthouden, maken hem nog sterker, niet meer om aan te zien. Marc Emmers haalde de bal uit de voeten van de tegenstrever zonder deze aan te raken, Chiellini kan dit niet.
 • marc wauters

  1 jaar geleden
  Mooi zo italie beste ploeg op het wk zonder vedetten met prachtig werk van trainer mancini wat anders als bij ons
 • Dirk De Buyst

  1 jaar geleden
  Nou, in de eerste helft stonden ze te swingen door de paniek en als je na 120 minuten nog door strafschoppen moet winnen is dat niet bepaald overtuigend. Om van het pak gele kaarten nog maar te zwijgen. Mooie kampioen??
 • Patrick Brusseel

  1 jaar geleden
  Italië verdiende winnaar al had het ook net andersom kunnen zijn. Penalty’s blijven een loterij. Al was die van Rashford verschrikkelijk slecht getrapt want de keeper was al naar de andere kant voor hij de bal raakt.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.