Op Leicester Square maakten enkele voetbalfans het in de namiddag al bont en gooiden zelfs met boompjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Leicester Square maakten enkele voetbalfans het in de namiddag al bont en gooiden zelfs met boompjes. © EPA

Vele uren voor aftrap stond heel Engeland al op z'n kop: “In godsnaam, gedraag jullie”

Engeland wordt wakker met een kater. Het was klaar voor een voetbalfeest zonder weerga, maar toont zich een slecht verliezer. Al voor de match waren er onlusten en ook erna was de sfeer in en rond Wembley gespannen. Of hoe 55 jaar wachten op wat niet kwam een weg naar buiten vond in de vorm van frustratie en incidenten.

5 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Slecht idee van UEFA om finale in Wembley te spelen. Men is het Heysel drama 1985 vergeten Juventus tegen Liverpool, 39 doden waaronder 32 Italianen en 400 gewonden. Toen moest de match ook nog beginnen. We weten toch allemaal dat England de bakermat is van de hooligans. Geen enkele voorbereiding heeft geholpen, de ordediensten werden onder de voet gelopen. EK finale op Wembley ordelijk houden is onmogelijk. Voor UEFA telt alleen " money play. Gelukkig zijn er tot nog toe geen doden gevallen.
 • Lorenzo Parmentier

  1 jaar geleden
  Wat kan sport tog mooi zyn sportief. Maar Engelsen staan bekend als op voorhand te winnen he en als het dan mislukt is het rellen by supporters dan.Op het einde winnen zeker de Engelsen ni.hehe. een hele terechte winnaar Italië. Het voetbal heeft gewonnen
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  De beste hebben gewonnen, maar het moet gezegd worden, penalties is russische roulette.
 • Johan Janssen

  1 jaar geleden
  In Brussel moet er geen voetbal voor zijn, dat ze elkaar wat doodslaan dan zijn we er vanaf.
 • Michel De Wael

  1 jaar geleden
  Match had niet mogen doorgaan. Nog een maand en we mogen terug in ons kot blijven.
 1. Brits parlementslid sneert naar ‘good guy’ Rashford na penaltymisser: “Misschien moet hij wat minder politicus spelen”
  EK voetbal
  24

  Brits parlements­lid sneert naar ‘good guy’ Rashford na penaltymis­ser: “Misschien moet hij wat minder politicus spelen”

  “Rashford had wat meer tijd moeten steken in het perfectioneren van z’n spel, en wat minder in politicus spelen.” 't Zijn woorden waar Brits parlementslid Natalie Elphicke al snel spijt van had. Ze had het bericht naar enkele collega’s verstuurd na de verloren EK-finale tegen Italië, waar Marcus Rashford een strafschop miste. Ze verontschuldigde zich ondertussen bij de speler in kwestie. De aanvaller van Manchester United voert actief campagne in de strijd tegen armoede en hongersnood bij kinderen.