BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vanaf 2028 mogelijk nog meer deelnemers: “UEFA denkt na over EK met 32 landen”

EK VOETBALDe Europese Voetbalconfederatie UEFA denkt er over na om vanaf 2028 het EK voetbal uit te breiden tot 32 landen, in plaats van de huidige 24 deelnemende teams, zo vernam nieuwsagentschap AP uit goede bron.

7 reacties

 • Jos Vannuffelen

  2 maanden geleden
  @ Bart Naetens, maar dat zijn allemaal landen met een voetbalgeschiedenis in tegenstelling tot Macedonie, Finland ea Malta's.
 • Eddy Moriën

  2 maanden geleden
  Dat ze dan ineens alle landen laten meespelen, dan moeten ze geen onnodige voorrondes meer spelen.
 • David Borreman

  2 maanden geleden
  Nog veel meer vriendenmatchen om zich te qualificeren dan...
 • Ronald Geeraers

  2 maanden geleden
  Dan zijn we er misschien toch nog bij.
 • Bart Natens

  2 maanden geleden
  Bij copa Amerika mogen alle landen meedoen dus geen probleem. Kunnen veel ploegen profiteren. 8 groepen van 4 en dan 16 ploegen door. En bekersysteem
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Bekladde muurschildering van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewoners zorgen voor pakkend eerbetoon
  Ek voetbal
  5

  Bekladde muurschil­de­ring van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewo­ners zorgen voor pakkend eerbetoon

  De muurschildering van Marcus Rashford in Withington (Manchester) die door vandalen beklad werd met aanstootgevende graffiti, is al herschilderd. Na Rashfords penaltymisser in de EK-finale tegen Italië werd die muurschildering het mikpunt van vandalisme en racisme. Maar gisteren waren enkele buurtbewoners er al snel bij om er net een pakkend eerbetoon van te maken, met hartjes en boodschappen van liefde voor de speler van Manchester United die zich inzet tegen kinderarmoede. Vandaag werd de beeltenis van Rashford hersteld en inmiddels ziet de muurschildering er dus weer uit als vanouds.